Op een veel te warme zomerdag in 2022 hielden de gebroeders Coorevits halt in Den Haag - thuisbasis van Goldband en hun componist/producer Wieger Hoogendorp.
Met een krat goedkoop Jumbo-bier en een massa good vibes schreven ze daar op één namiddag ‘fomo’: een song over verlangen, afgunst en - nu ja - fomo.

“Ik wou voor de verandering aan een nummer beginnen vanuit een gevoel, een thema, en niet zozeer vanuit de muziek” vertelt Lennert.

"Ik heb extreem last van fomo (fear of missing out, red.). Ik kan mezelf echt zitten opvreten, denkend aan hoe leuk het op een andere plek is.
Tegelijk is het ook vaak moeilijk om het comfort en de afleiding thuis op te geven. Uiteindelijk lig je gewoon een hele avond te scrollen in je zetel.
Die dualiteit zit ook in het refrein.”

‘I don’t wanna go out, I don’t wanna stay in. ‘Cause whatever I do it feels like a mistake, when I’m not with you.’

“We wilden graag iets doen in een 12/8e maatsoort” vult Lennert aan.
"Zoals zo'n typische seventiesrocker a la ‘Blockbuster’ van Sweet.
Het geeft het nummer echt een enorm cachèt en drive."

Het pulserende ritme. De vuile synths en gitaren. De catchy ‘ooh ooh ooh’-tjes in het refrein. Allemaal opvallend nieuw terrein voor Compact Disk Dummies, en iets helemaal anders dan hun - toch ook al verrassende - vorige single ‘There’s No Sex Without You’.

“Dat is wel typerend voor het nieuwe project” knikt Janus. “Een breed scala aan sounds en invloeden maar die toch allemaal een duidelijk geheel vormen.”

Ook aan deze song werd samen met Jasper Maekelberg verder gesleuteld, gemixt is hij opnieuw door Parijzenaar Michael Declerck.

Luister HIER

LIVE

  • 25.11.2023 - AB, Brussel (BE) (Sold out)
  • 03.04.2024 - ’t Paard, Den Haag (NL)
  • 04.04.2024 - Melkweg, Amsterdam (NL)
  • 06.04.2024 - Muziekgieterij, Maastricht (NL)
  • 19.04.2024 - Roma, Borgerhout (BE) (Sold out)
  • 20.04.2024 - Roma, Borgerhout (BE)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: