pitch black night - the lifeboat's packed - but the captain always goes down with his ship"

zucht een croonende Lennert Coorevits in 'Where We Go', de nieuwe single van Compact Disk Dummies. Het dromerige nummer luidt het officiële startschot in van de aankomende albumcampagne, 'The Signal', dat op 29 maart verschijnt.

Na 'fomo' en 'There's No Sex Without You', de eerder verschenen singles die datzelfde album zullen sieren, is 'Where We Go' opnieuw een onverwachte schakering uit het kleurenpalet van Compact Disk Dummies. Alsof Lennert en Janus voor onze ogen een RAL-kleurenwaaier openvouwen en zeggen: "kijk, dit is òòk Compact Disk Dummies". Het album belooft dan ook die verscheidenheid volledig te omarmen.

'Where We Go' is opvallend ingetogen, een schijnbaar eenvoudige popsong met een zanglijn die gevaarlijk dicht op de huid zit. Maar ook een track gehuld in een jas van kaduuke beats, zwalpende arpeggio's en uitwaaiende synths. De secret sauce die Janus Coorevits maar al te graag in hun sound injecteert.

In de Amsterdamse studio van Jens van der Meij, vaste beatmaker bij ondermeer Froukje, waren de drie heren na een lange dag werken nogal uitgeblust. Om wat ademruimte te krijgen begonnen Janus en Lennert bovenop een beatje van Jens te improviseren. Na een klein uur lag daar de ruwe versie van wat later 'Where We Go' zou worden. Een akoestische gitaar van producer Luuk Cox en een in al zijn eenvoud prachtige gitaarsolo van Jasper Maekelberg aan het eind maken deze song af.

De 'Calypso' die zich tussen de haakjes verbergt is de nimf van het eiland Ogygia uit de Griekse mythologie, waar Odysseus na een schipbreuk moederziel alleen aanspoelt. De analogie met een schipbreuk lijkt in de song als een donkere wolk boven een menselijke relatie te hangen, maar er is ook hoop:

"the wind in the sails will drift us away - so let it be - and let it go".

Waar we heen gaan mag dan moeilijk te voorspellen zijn, album 'The Signal' belooft alvast een dolle en verrassende rit te worden.

Luister HIER

LIVE
  • 06/4, Muziekgieterij, Maastricht (NL) SOLD OUT
  • 19/4, De Roma, Borgerhout (BE) SOLD OUT
  • 20/4, De Roma, Borgerhout (BE) SOLD OUT
  • 17/5, Gladiolen, Olen (BE)
  • 19/5, Slinkse Sinkse, Steenhuffel (BE)
  • 25/5, Arendonk Zingt & Swingt, Arendonk (BE)
  • 31/5, Vestrock, Hulst (NL)
  • 12/7, Cactus festival, Brugge (BE)
  • 04/8, Dranouter Festival, Dranouter (BE)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: