Meteen op #1 in Belgische Ultratop Album Chart

Ghost Stories, het nieuwe studioalbum van Coldplay, is amper 1 week oud maar het publiek lijkt de zesde langspeler van de band meteen omarmd te hebben. Het album komt deze week meteen op de eerste plaats in de Belgische Ultratop Album Charts binnen.

Chris Martin en co mogen daarnaast ook een plekje vrijmaken op hun al goed behangen Gouden Award-muur want de intieme ontboezemingen van frontman Martin werden in voorbestelling reeds 15.000x aangeschaft. Wereldwijd kwam het album binnen op de eerste plaats in niet minder dan 72 landen!

Ghost Stories werd geproduceerd door Paul Epworth, Daniel Green en Rik Simpson, die al eerder met de band samenwerkten voor het album Mylo Xyloto (2011). Het prachtige album artwork is geëtst door de Tsjechische kunstenares Mila Fürstová.

Op het album staat o.a. de eerste officiële single Magic en de nieuwe single A Sky Full Of Stars. Die laatste  - een opvallende samenwerking met Avicii – stond in 88 landen op #1 in de iTunes charts. Aan het nummer True Love draagt Timbaland zijn steentje bij en op Midnight toont producer Jon Hopkins zijn kunnen. Op O, het laatste nummer van het album, zijn de twee kinderen van Chris Martin en Gwyneth Paltrow te horen.

Eerder dit jaar heeft Coldplay een prachtige TV-special opgenomen in Los Angeles, deze TV-special zal wereldwijd worden uitgezonden. Bekijk hier de bijbehorende trailer.

Naast de TV-special kondigde de band ook zes intieme optredens aan in zes verschillende steden over de hele wereld. De band trapte eind april af in Keulen, waarna begin en midden mei een show in New York  en Los Angeles volgden. De drie steden die nog aan de beurt zijn:

  • 28 mei – Casino de Paris, Parijs, Frankrijk
  • 12 juni – Dome City Hall, Tokyo, Japan
  • 1 juli – Royal Albert Hall, London, UK

Tracklisting Ghost Stories

  1. Always In My Head
  2. Magic
  3. Ink
  4. True Love
  5. Midnight
  6. Another's Arms
  7. Oceans
  8. A Sky Full Of Stars
  9. O

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: