© Dimitri Vanlommel

Clouseau begon vrijdag aan hun (voorlopig) laatste concertreeks in het Sportpaleis en hun ‘laatste ronde’ werd er één van groot formaat. Het begin van de show was er al meteen boenk op. Nadat alle bandleden zich persoonlijk aan het publiek even voorstelden (eenvoudig, maar het werkte); gingen alle handjes in de lucht op de eerste tonen van ‘Hier bij jou’. Zoals altijd had Koen Wauters niet veel nodig om iedereen mee te laten zingen, dansen, klappen, wiegen, ... Het is en blijft een kunst om het publiek zover te krijgen.

Naast een catwalk van 155meter was er ook een lichtgevend decor. En Clouseau zou Clouseau niet zijn, moesten ze ook niets origineel met hun podium hebben gedaan. Ze deden het al “in''t lang”, “in't midden” en “in't dubbel”. Dit jaar is het een mix van de vorige jaren. Naast een volwaardig ‘hoofdpodium” zorgt een soort van draaiend en bewegend podium ervoor dat Koen en Kris een hele tocht door het Sportpaleis kunnen maken. Het is duidelijk dat er kosten noch moeite worden bespaard om van deze laatste reeks iets onvergetelijks te maken.

De setlist bestond dan weer uit alleen maar een aan eenschakeling van hun “grootste” hits. “Afscheid van een vriend”,”verlangen”, “gek op jou”, “en dans” en “brandweer, hun allereerste grote hit, waren maar enkele van de vele hits in deel 1. In deel twee ging de vlam nog meer in de pijp met hits als “Domino”, “Vonken en vuur”, “Vanbinnen”, “Zij aan zij” en “De tegenpartij”.

Als bisnummers zorgden de broertjes voor een klepper van formaat. Ze breiden als het ware een volwaardig “derde deel” aan hun concert met als special guest zowel Bart Peeters als Jan Leyers. Het was voor veel mensen een enorme verrassing toen ook Natalia uit het niets nog ergens verscheen op de tonen van ‘Crazy in Love’. Dit laatste deel zorgde er absoluut voor dat het concert nog op een hoger niveau getild werd. En het was duidelijk dat iedereen het kon smaken.

Afsluiten deden de broertjes uiteindelijk niet met een dansnummer, maar met het mooie ‘Heb ik ooit gezegd’. Een prachtig slotnummer en goede keuze wat ons betreft.

De kaartenverkoop gaat enorm snel, waardoor er nog maar een beperkt aantal tickets beschikbaar is voor ‘De laatste ronde’ van Clouseau. Voor meer informatie kan u terecht op http://www.teleticketservice.com . (DP)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: