Op woensdag 4 januari 2017 worden bijzondere Vlamingen voor een laatste keer in de bloemetjes gezet. In de slotaflevering van Deze Is Voor Jou vermomt Christoff zich als supporter van FC Melsbroek om een medewerker te verrassen. Een vader die zich inzet voor jongdementie wordt beloond met een optreden van Raymond van het Groenewoud. En Jan Leyers en Paul Michiels van Soulsister zetten een schoolfeest in vuur en vlam. Verder zijn er muzikale verrassingen van Maaike Ouboter en de Ertebrekers.

“Ludwig, op jou kunnen we rekenen!”

Ludwig is het manusje-van-alles bij voetbalclub FC Melsbroek. Hij traint de keepers van de eerste ploeg, is verantwoordelijk voor de truitjes en staat zoveel als hij kan achter de bar van de kantine. “Ludwig is zeven op zeven beschikbaar. Zonder hem zou de club gewoonweg stilvallen”, zeggen Eleni en Marino van FC Melsbroek. Hij verdient volgens hen een schouderklopje en daarvoor schakelen ze Christoff in, die hét clublied van Melsbroek live komt brengen. Als Christoffs ‘Sweet Caroline’ door de boxen van de kantine schalt, is ambiancemaker Ludwig steeds de eerste die op tafel springt. Maar herkent hij zijn lievelingszanger ook als hij vermomd is als voetbalsupporter?

“Voor een zorgzame man, papa en opa”

Jean uit Hasselt heeft in elf dagen heel België al fietsend doorkruist. Met zijn actie ‘Jean on the road’ wil hij de ziekte jongdementie onder de aandacht brengen en geld inzamelen voor onderzoek. Vorig jaar stierf zijn vrouw na een lange en vermoeiende strijd van veertien jaar aan de ziekte. Tot aan haar laatste snik heeft Jean met veel liefde voor haar gezorgd. Karlien, Jeans dochter, wil hem bedanken voor alles wat hij voor haar mama heeft gedaan. Zij is dan ook het brein achter een verrassingsoptreden van Raymond van het Groenewoud. De Vlaamse zanger zal Jean na zijn fietstocht opwachten met het symbolische nummer ‘Tot aan de meet’. Raymond: “Voor een liefdevolle weduwe, lieve vader, lieve opa en schone medemens doe ik zoiets met veel plezier”.

“Jullie zijn twee straffe madammen”

Juffen An en Annemie staan al 30 jaar in de school Goede Lucht in Anderlecht. Lesgeven in het Brusselse is niet altijd even gemakkelijk, maar An en Annemie blijven zich met hart en ziel inzetten voor de school en de leerlingen. Ook de jonge leerkrachten vinden enorm veel steun bij hen. De twee slagen ze er als geen ander in om het team gemotiveerd en enthousiast te houden. Tijdens het schoolfeest heeft het leerkrachtenkorps een verrassing van formaat in petto voor An en Annemie: Paul Michiels en Jan Leyers, twee idolen uit hun jeugd, vallen onverwachts binnen met hun klassieker ‘The Way To Your Heart’.

“Mama, bedankt om er altijd te zijn”

De 21-jarige Femke uit Stekene is geboren met één arm, maar werd door haar mama Peggy opgevoed tot een zelfstandige vrouw. In 2013 kwam Femke echter lelijk ten val, waardoor ze twee ruggenwervels brak. De revalidatie verliep nog vrij vlot, maar Femke had het mentaal heel moeilijk, waardoor ze in een depressie belandde. Dankzij haar mama is ze daar uitgeraakt. Ze wil haar daarvoor bedanken met het liedje ‘Lijmen’ van Maaike Ouboter. Mama Peggy denkt dat ze zal figureren in een promofilmpje, totdat ze beseft dat de camera’s enkel en alleen op háár zijn gericht!

“Beste vriend, bedankt voor alle hulp”

Kris uit Sint-Amandsberg en Dirk uit Maarkedal zijn al twintig jaar goede vrienden. Vijf jaar geleden werd Kris’ dochter Eleonor geboren met een zeldzame genetische aandoening: pseudo-arthrose. Sinds de diagnose van Kris' dochter konden hij en zijn gezin rekenen op Dirks onophoudelijke steun. Hij staat dag en nacht paraat voor hen: hij helpt met de organisatie van benefietacties, vangt hun dochter op wanneer nodig en biedt steeds een luisterend oor. Hoog tijd dus om hem in de bloemetjes te zetten. Dirk is grote fan van Flip Kowlier en sinds Deze Is Voor Jou ook van zijn band, de Ertebrekers.

Vraag je liedje aan in Antwerpen, Gent en Brugge

Tussen de verrassingen door trekken zingende BV’s de straat op. Daar spelen ze nummers op aanvraag van iedereen die hun pad kruist en luisteren ze naar de verhalen die achter de nummers schuilen. Een moeder die haar dochter heeft verloren, een bedankje voor een zorgzame mama,… Niels Destadsbader, Eline De Munck en Free Souffriau zorgen voor een aangepaste soundtrack.

De afleveringen van Deze Is Voor Jou zijn live en uitgesteld te bekijken op vtm.be en de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: