Met nog maar twee singles op haar teller, haalt Charles op korte tijd de kaap van 1 miljoen streams! Na haar populaire debuut 'Wasted Time' klokt nieuwste single 'Far Gone' af op meer dan 100 000 streams sinds release.

Charles is een van de muzikale revelaties van het jaar. Na een opmerkelijk debuut met de hit 'Wasted Time', lokt Charles ons in een hinderlaag met het intrigerende 'Far Gone' met verstrengde urban beats, rockgitaren en popmelodieën. Haar diepe stem op het groovy couplet contrasteert met het donkere timbre van een aanstekelijk refrein. Charles bevestigt haar muzikale identiteit, een clair-obscur in een permanente metamorfose: melancholisch en speels, zacht en bijtend. Donkere buitenkant, zachte binnenkant is haar handelsmerk.

Met 'Far Gone' verdiept Charles zich in de problematieken van haar generatie. De 19-jarige zangeres pakt met het nummer het thema huiselijk geweld aan. "Helaas hebben veel van mijn kennissen en ikzelf hiermee te maken gehad. Het is niet normaal om gekleineerd te worden door iemand die onze gelijke is, of het nu op fysiek of mentaal vlak is."

Net als bij 'Wasted Time' schreef en componeerde Charlotte Foret, aka Charles, het nummer samen met Nina Sampermans (Hooverphonic, Ibe, Tessa Dixson) en Wouter Hardy, de Rotterdamse producent van Duncan Laurence's Eurovisiesongfestival nummer 1-hit 'Arcade'.
Het gouden trio bereidt een EP voor die begin 2021 zal verschijnen op het label 'Gare Maritime', een sublabel van Universal Music Belgium, dat sinds hun verhuizing naar deze Brusselse hotspot in het leven geroepen werd.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over