Na het uitbrengen van 3 solo albums (‘Let Your Hands Be My Guide’ 2013, ‘The Sparkle In Our Flaws’ 2015 en ‘Bounce Back’ 2017) en het spelen in verschillende bands zoals Isbells en Marble Sounds, voelde Chantal Acda een grote urgentie om onderzoek te doen naar de kracht van de stem en de verbindende factoren van het zingen.

"Onze wereld lijkt zoveel nood te hebben aan alles wat er verborgen ligt onder de woorden. Ik ben ervan overtuigd dat juist dat ons kan helpen om terug verbinding te zoeken. Met onszelf én met elkaar. We gebruiken zoveel woorden. We hebben een mening over veel. Maar klopt dit wel? Komen deze letters van de juiste plek? Luisteren we wel? Zang heeft mij altijd een plek voor reflectie gegeven. Voor een diep voelen en ervaren. Dus ik wilde deze plek gebruiken voor een muziektheatervoorstelling. Het is tevens de eerste keer dat ik het medium theater gebruikt heb voor mijn werk. Heel bewust. Theater is een zeer krachtig middel en het heeft me ook buiten mijn comfortabele ruimte gezet waardoor ik mezelf opnieuw moest uitvinden en opbouwen. Uit deze voorstelling kwam de plaat Pūwawau. Een plaat waarin ik samen met zangers van Nederlands Kamerkoor NXT en een aantal muzikanten op zoek ga naar de kracht van de stem."

Valgeir Sigurdsson, bekend van onder andere zijn werk voor Björk en Feist, zorgde voor prachtige, bevreemdende arrangementen waardoor de uitdaging nooit ver weg was. Josse de Pauw leende zijn woorden en stem geleend voor de voorstellingen en was een aanwezig klankbord in de zoektocht en inspiratie.

Voor Pūwawau werkte Chantal nauw samen met een fijne groep muzikanten bestaande uit: Eric Thielemans, Laurens Smet, Jozef Dumoulin, Jeroen Stevens, Michaël Brijs, Firas Al Alwani, Beatrijs de Clerck, Katelijn Van Kerckhoven. De opnames werden gedaan door Stef Kamil Carlens, Joris Caluwaerts en Martijn Groeneveld.

Het album Pūwawau van Chantal Acda komt uit op 8 november.

PROMO: LISTEN

Live data:
  • 09.11.2019 Handelsbeurs - Gent
  • 10.11.2019 Amok - Brugge (muzikale versie)
  • 14.11.2019 CC Leuven - Leuven
  • 16.11.2019 CC Hasselt - Hasselt
  • 22.11.2019 Explore The North - Leeuwarden (NL)
  • 23.11.2019 Theaters - Tilburg (NL)
  • 30.11.2019 CC Mechelen - Mechelen
  • 03.12.2019 De Nieuwe Nor/Intro in Situ - Heerlen (NL)
  • 04.12.2019 Muziekgieterij - Maastricht (NL)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over