Eind dit jaar trakteert Bryan Ferry Brussel op twee rockconcerten waarbij hij hits en onbekendere parels uit zijn omvangrijk oeuvre zal opdiepen.

De invloed van Bryan Ferry op de hedendaagse popmuziek kan niet genoeg benadrukt worden. Sinds zijn debuut met Roxy Music in 1972 wordt Ferry internationaal geprezen als één van de meest vernieuwende en stijlvolste muzikanten uit de pop- en rockmuziek.

Het glamoureus en romantisch wereldbeeld uit zijn nummers vindt zijn weerslag in de onberispelijke manier waarop de zanger / songschrijver zichzelf en zijn muziek aan de wereld presenteert. Met een smetteloos pak en omringd door de mooiste vrouwen betovert hij -keer op keer- zijn publiek. Als voormalig kunstacademiestudent snapt hij de kracht van de visuele presentatie en creëert hij enkele van de meest bejubelde, originele en controversiële platenhoezen van de laatste 40 jaar. Het laatste voorbeeld hiervan is de iconische hoes van 'Olympia', waarvoor hij nauw met model en muze Kate Moss samenwerkte.

In zijn lange carrière combineerde Bryan op subtiele wijze Amerikaanse glamour en Europese verfijning en groeide hij uit tot een uniek stijlicoon dat tegelijk klassiek en hedendaags aanvoelt. Zijn laatste wapenfeiten zijn 'Dylanesque' (een muzikaal eerbetoon aan Bob Dylan, in 2007) en 'Olympia' (een combinatie van eigen werk en covers, in 2010). Voor zijn robijnen jubileum nam hij -samen met The Bryan Ferry Orchestra- in 2012 de instrumentale plaat 'The Jazz Age' op. Deze verzameling jaren 20-versies van zijn hits bezorgden hem een plaats op de 'The Great Gatsby'-soundtrack.

Zijn passage op het Gent Jazz Festival met The Bryan Ferry Orchestra werd vorig jaar in de Belgische media met superlatieven en sterren overladen. Afgaande op zijn recente Amerikaanse concerten bestaat zijn setlist momenteel grotendeels uit Roxy Music materiaal, aangevuld met een handvol solo-hits en covers. Het Koninklijk Circus (17 november, genummerde zitplaatsen) en de Ancienne Belgique (11 december, staan- & vrije zitplaatsen) zijn alvast klaar voor tijdloze versies van "Re-Make/Re-Model", "Slave to Love", "Ladytron", "If there is something", "Reason or Rhyme", "Oh Yeah", "More than this", "Avalon", "Love is the drug", "Virginia Plain", "Both ends burning", "Editions of you" en "Jealous Guy". We hopen van u hetzelfde...

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Bryan Ferry
Datum: 
17 november 2014
Locatie: 
Koninklijk Circus, Brussel

Reservatie:

Meer over