'Steentje', de eerste single van Brihang z'n aankomende plaat, staat sinds middernacht online op alle digitale platformen. Het nummer was afgelopen woensdag al 'Catch of the day' op Studio Brussel en valt nu dus te streamen of te kopen via deze link. Het gaat de jonge hiphopartiest behoorlijk voor de wind: de ticketverkoop voor zijn releaseshow in de AB (24/10) ging zo snel dat hij al na één dag de AB-box uitverkocht en verhuisde naar de grote zaal.

Sinds de verschijning van zijn debuutalbum 'zolangmogelijk' in 2016, wordt Brihang alom geprezen als één van de interessantste stemmen van zijn generatie. Hij schaafde lang aan nieuw materiaal zonder al veel prijs te geven. Drie jaar na het verschijnen van zijn debuutalbum 'zolangmogelijk', komt zijn nieuwe single uit en die valt stevig in de smaak. 'Steentje' kreeg woensdag een radiopremière op Studio Brussel en werd prompt gebombardeerd tot 'Catch of the day'.

In de radiostudio had Brihang nog ander groot nieuws te melden: hij kondigde er zijn releaseshow in de AB-Box aan op 24 oktober dit jaar, zijn grootste soloshow tot nog toe. Hoe groot de verwachtingen zijn over zijn nieuwe album, werd meteen erg duidelijk. Na een dag had hij al de volledige AB-Box, met een capaciteit van 850 mensen, uitverkocht en werd besloten om het optreden te laten doorgaan in de grote zaal. Ook die ticketverkoop loopt intussen als een trein. Het bewijst eens te meer dat Brihang een artiest is met een bijzonder groot bereik.

'Steentje' laat alvast het beste vermoeden voor de aankomende tweede plaat. Over een uitgepuurde en unieke sound horen we Brihang op geheel onnavolgbare wijze reflecteren over het steentje in zijn schoen: wat voor anderen hooguit een hinderlijk nevenverschijnsel zou vormen, is voor hem dan weer een aanleiding om scherpzinnig te reflecteren over de zin en de onzin van het bestaan. Brihang bouwt intussen verder aan zijn tweede plaat, die in het najaar het licht zal zien, maar 'Steentje' stilt intussen nog even de honger.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over