Brihang zet binnenkort zijn nieuwe plaat in de markt en dat valt gerust letterlijk op te vatten. Tussen vrijdag 6 oktober, de releasedag van zijn nieuwe plaat Droomvoeding, en 11 oktober zal hij met een eigen marktkraam in vijf Belgische steden de limited edition van zijn nieuwe plaat verkopen.

Op 6 oktober komt 'Droomvoeding' uit, het nieuwe album van Brihang. Tijdens de releaseweek gaat hij met deze plaat de markt op, vrij letterlijk dan: op één week tijd zal de West-Vlaming in vijf steden vanuit een eigen kraam op de markt de limited edition van de plaat verkopen. De markttournee brengt hem achtereenvolgens in deze steden:

Brihang is sowieso altijd al gefascineerd geweest door markten. Die fascinatie vond ook haar weg in het artwork van het album, dat volledig is opgehangen aan de alombekende blauwe tomatenbakjes die je massaal aantreft op elke markt. Het is dan ook de logica zelve dat hij nu tussen alle andere marktkramers zal staan om zijn 'Droomvoeding' aan de man te brengen. En zo bevindt de enigmatische rapper zich met deze actie alweer op de snijlijn tussen artistieke performance en onversneden koopmansgeest. Niet voor het eerst en waarschijnlijk niet voor het laatst.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over