Het is zover: de nummer 1 van de 70’s Top 700 van JOE fm is bekend. Voor het vijfde jaar op rij staat Queen bovenaan met ‘Bohemian Rhapsody’. De Top 3 blijft verder onaangeroerd in vergelijking met vorig jaar: ABBA staat op de tweede plaats met ‘Dancing Queen’ en Eagles sluit aan met ‘Hotel California’. Tijdens de 70’s Top 700 passeerden een week lang de beste hits uit de jaren ’70. De JOE-dj’s kregen de afgelopen week ook een missie toebedeeld van de luisteraars om de jaren ’70 terug naar deze tijd te halen.

Herbert Bruynseels en Tess Goossens moesten er voor zorgen dat de JOE’s Angels – gebaseerd op de Charlie’s Angels uit de jaren ’70 – werden ingeschakeld op locatie. Dat werd uiteindelijk de brandweer in Pittem, waar Tess, Heidi Van Tielen en Elke Van Mello als de JOE’s Angels meededen aan een brandoefening. Carl Schmitz en Nathalie Delporte moesten dan weer een 70’s etentje voorbereiden voor luisteraars. Niemand minder dan gastheer Gene Bervoets bedacht het menu en zorgde voor een onvergetelijke 70’s avond met JOE-luisteraars.

Jan Bosman en Alexandra Potvin hebben een aantal iconen uit de jaren ’70 aan de lijn gehad: van Pippi Langkous - de Zweedse actrice Inger Nilsson -, Jo met De Banjo tot Nile Rodgers. Raf Van Brussel en Leen Demaré zorgden op hun beurt voor een eigentijdse versie van de 70’s-hit ‘Love is All’ van Roger Glover and The Butterfly Ball. Alle video’s en foto’s van de acties zijn te vinden op JOE.be

De volledige top 10:

  1. Queen – Bohemian Rhapsody
  2. ABBA – Dancing Queen
  3. Eagles – Hotel California
  4. Barry White – You’re The First, The Last, My Everything
  5. Deep Purple – Child In Time
  6. Dire Straits – Sultans Of Swing
  7. Meat Loaf – Paradise By The Dashboard Light
  8. Rolling Stones – Angie
  9. AC/DC – Highway To Hell
  10. Led Zeppelin – Stairway To Heaven

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: