Een jongeman uit Devonshire is goed op weg om één van de grootste singer-songwriters van zijn generatie te worden. Zijn naam: Ben Howard. In 2011 weet hij zich op het muzikale voorplan te werken met zijn debuut 'Every Kingdom', dat stevig scoort met kleppers van tracks als "The Wolves", "Keep Your Head Up" en "The Fear".

In zijn eigen frisse, eenvoudige en authentieke stijl wint Howard algauw zieltjes over de hele wereld. Dat het menens is, mag duidelijk zijn, want hij rijft in 2012 een Mercury Prize-nominatie binnen en mag nauwelijks een jaar later ook twee Brit Awards (voor Best Breakthrough Act en Best Male Artist) afhalen.

In de wereld van Ben Howard schijnt de zon elke dag, en is het aangenaam wegdromen op de tonen van zijn melancholische folk. De muziek uit de jaren '60 en '70 die hem tijdens zijn jeugd werd opgelepeld – van Joni Mitchell over Van Morrison naar Bob Dylan – weerklinkt hoorbaar in zijn eigen werk. En dat combineert hij met een onwaarstaanbare energie op het podium: zijn gitaar krijgt het soms zwaar te verduren. Getuige daarvan zijn de fans tijdens zijn uitverkochte wereldtournee in 2012, waaronder ook de gelukkige Belgen die een ticket voor een overvol Koninklijk Circus wisten te bemachtigen. Ook op Rock Werchter (2012, 2013) en Couleur Café (2014) brengt Ben Howard performances die op zijn minst indrukwekkend te noemen waren.

Vandaag kondigt de jonge wolf de release van zijn tweede album aan. 'I Forgot Where We Were' moet in oktober in de rekken liggen! En dat is nog niet alles, want hij kondigt daarnaast ook zijn grote podiumterugkeer aan! Op 17 december, wanneer Koning Winter bijna in het land is, komt Ben Howard onze harten verwarmen met een niet te missen concert in Vorst Nationaal. De ticketverkoop begint nu vrijdag, 29 augustus, vanaf 9u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Ben Howard
Datum: 
Woensdag 17 december 2014
Locatie: 
Vorst Nationaal, Brussel

Reservatie:

Meer over