Win een reis naar... België! Vanaf zaterdag 10 juli

In Belmondo speuren Sven Pichal of Annemie Peeters vanaf zaterdag opnieuw naar sporen van het buitenland in het binnenland. Haalt Kirgizië het nieuws, dan zoekt Belmondo naar Kirgizië bij ons. Maar Radio 1 is vooral benieuwd naar ervaringen en verhalen van luisteraars over deze en andere landen. De luisteraar met het ‘ergste reisverhaal’ maakt bovendien kans op een verblijf in het exotische land België!

Horrorreisverhalen
Verloor je ooit je caravan net over de Belgische grens? Ontmoette je een bruine beer op je eerste bergwandeling en ben je blij dat je het nog kan navertellen? Viel je man voor de charmes van een Britse vrouw aan de Turkse Riviera in een hotel vol Russen?

Met andere woorden: maakte je ooit een horrorvakantie mee in het buitenland? Dan heeft Radio 1 goed nieuws!

Elke zaterdag geven Sven Pichal of Annemie Peeters in Belmondo één reisje weg aan de luisteraar met het ergste reisverhaal. Bestemming van die reis? België! Sven en Annemie vonden acht mooie bed & breakfasts in ons land waar de grootste pechvogels het trauma van hun verschrikkelijke vakantie kunnen verwerken.

Horrorreisverhalen zijn welkom via belmondo@radio1.be.

Het buitenland in België
In Belmondo luisteren Sven Pichal of Annemie Peeters naar verhalen uit andere culturen in de studio, maar ze sturen ook reporters kriskras door het land. Naar stille dorpen met een verborgen verhaal, naar plekken in onze steden die naar het buitenland verwijzen, naar Duitsers, Turken, Ieren, Japanners,... die hùn cultuur in ons land integreerden.

Het buitenland in Mijn straat
En er is meer: in Mijn Straat maken bekende Vlamingen een portret van de buurt waarin ze wonen. Daarbij nemen ze ons mee naar hun straat voor een bezoek aan hun buren van verschillende nationaliteiten. Tom Naegels in Antwerpen, David Van Reybrouck in Anderlecht, Herr Seele in Oostende,.. Met als motto: de straat waarin we wonen, is niet minder dan de wereld in het klein. Ontdek de wereld in eigen land in Belmondo!

Belmondo: op zaterdag van 9 tot 11 uur vanaf 10 juli op Radio 1

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: