Samen met chef-dirigent Kristiina Poska brengt Symfonieorkest Vlaanderen alle symfonieën van Ludwig van Beethoven uit op cd. Al enige tijd vormen de symfonieën van deze grootmeester een referentiepunt voor het orkest, een fel verlicht baken centraal in het hart van de symfonische literatuur.

Dit eerste volume combineert de Eerste met de Zevende Symfonie, en toont het spectaculaire scala aan retoriek en emoties in Beethovens muziek. Terwijl de Eerste symfonie nog de geur van het klassieke tijdperk met zich meedraagt, is de Zevende het hoogtepunt van de symfonische vorm, die groeide uit de danssuite. De Zevende verkent alle mogelijkheden van het vroeg-romantische orkest en zet ongekende muzikale normen voor de toekomst.

Kristiina Poska, chef-dirigent Symfonieorkest Vlaanderen:

“Beethoven is een vaste waarde in het repertoire van Symfonieorkest Vlaanderen. Een van onze overtuigingen is dat men het verleden moet kennen om naar de toekomst te kunnen kijken. En dus blijven we terugkomen op Beethoven om steeds ons centrum te vinden, om ons te oriënteren, en om onze doelen en waarden duidelijk te stellen. Zijn muziek is een reflectie van alles waarin we geloven, op muzikaal, artistiek en menselijk vlak. Beethovens drang om steevast grenzen te verkennen en om wegen te vinden van duisternis naar licht spreekt meer dan ooit tot ons.”

Beethoven, Complete Symphonies Vol. 1, Nos. 1 & 7 wordt op alle digitale platforms gereleased op 26 februari 2021. Fysieke exemplaren kunnen verkregen worden via www.symfonieorkest.be/cds

Over Symfonieorkest Vlaanderen

Reeds zestig jaar is Symfonieorkest Vlaanderen een vaste waarde in het Vlaamse culturele landschap. Met zestig geëngageerde en gepassioneerde musici en onder leiding van gerenommeerde dirigenten brengt Symfonieorkest Vlaanderen zowel uitvoeringen en creaties van hedendaagse muziek als eigentijdse vertolkingen van het vertrouwde symfonische repertoire vanaf het classicisme. Sinds 2019 leidt de Estse Kristiina Poska het orkest als chef-dirigent.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over