Nathalie Noppe

Wie ooit al naar een concert is geweest van Bart Peeters die weet dat het altijd een feestje is. Temperaturen gaan altijd wat hoger als hij optreedt! Het Openluchttheater Rivierenhof was gisteren de setting, volledig uitverkocht trouwens, en Bart vond het zelf een prachtige locatie om te spelen. Al zag hij met al die bomen en lichtjes ook wel kerstbomen op de achtergrond.

Bart én zijn muzikanten zorgen voor heel wat sfeer en humor. Zijn bindteksten zijn komisch en vertederend, als hij vertelt over zijn dochters dan hoor je ook wel de bezorgde papa praten. Hij bracht niet enkel liedjes van zijn nieuwe CD "OP DE GROEI" maar vond genoeg momenten om ook zijn ouder werd te spelen. En daar werd iedereen gelukkig van!

Bart opende met “Prachtig in het blauw”, een cover van Bob Dylan's “Tangled up in blue” en dat was meteen een voltreffer! Het was zo rustig gebracht, iedereen zat vanaf de eerste noot mee te wiegen. Vanaf dan ging het qua sfeer alleen maar naar omhoog. Oudere nummers en nieuwe nummers kregen evenveel het publiek mee en Bart genoot!

Lepeltjesgewijs” en “Konijneneten” zorgden voor een tropische ambiance, en bij dat laatste was echt iedereen luidkeels mee aan het zingen! Ik denk dat Bart met dit “protestliedje” al een grote hit heeft. Natuurlijk mag ik ook niet vergeten van de muzikanten te eren want wat zij gisteren deden was top, er werd gewisseld met instrumenten alsof het niks was en je zag dat ze het al even leuk vonden als Bart zelf.

Op de groei” en “Allemaal door jou” waren dan weer serene momenten, die nummers verdienen dat ook.

Na de pauze kreeg je eigenlijk hetzelfde als deel 1 maar dan met nog meer ambiance. Al kregen de breekbare nummers zoals “Wat nog komen zou” weer de verdiende rust. Bij de bisnummers ging het denkbeeldig dak er helemaal af: wie tot dan nog niet werd verleid tot dansen, kon er nu echt niet meer aan ontsnappen.

Wat we vooral onthouden van het concert is dat Bart Peeters meer dan ooit volledig terug is: hyperactief, grappig, soms tikkeltje vreemd, eerlijk,....Bart is weer helemaal de oude en wij zijn daar enorm blij om! Bart houdt ook van de interactie met het publiek, dat zie je aan hoe hij reageert op hun reacties: als het publiek zich smijt dan smijt Bart zich nog meer! Wij hebben er niks op tegen!

Mijn persoonlijke favorieten van de avond waren “Ruimteschip” en “Op de groei” maar dat is als ik echt er 2 zou moeten kiezen want er was gisteren geen enkele song die me verveelde of die ik minder vond. Voor wie zijn CD intussen nog niet heeft: kopen! En neem zeker ook de tijd om nog eens naar zijn ouder werk te luisteren, want dat blijven pareltjes.

De indrukwekkende setlist:

  1. Prachtig in het blauw
  2. De man die nooit meer zong
  3. Mooie dag
  4. Lepeltjesgewijs
  5. Allemaal door jou
  6. Zelden of nooit
  7. Op de groei
  8. Wommelgem
  9. Poolijs
  10. Ruimteschip
  11. Konijneneten

*PAUZE*

  1. Wat nog komen zou
  2. Dan zal ik er zijn
  3. Denk je soms nog aan mij
  4. Dennenlaan
  5. In de plooi
  6. Niemand doet je dat na
  7. Venus, Mars of Pluto
  8. Heist aan Zee
  9. Slaapwals

Bis:

  1. Dicht bij mij
  2. Messias
  3. AAA
  4. Onzen Blackie
  5. Liefde is alles
  6. Mega Mindy tijd
  7. Ik hou meer van Folk

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Bart Peeters
Datum: 
22 augustus 2015
Locatie: 
OLT Rivierenhof
Meer over