Tatyana Beloy vergelijkt dure en goedkope luiers

Volt viert op woensdag 9 januari zijn vijfde verjaardag! Op naar nog eens zoveel, met volgende frisse onderwerpen. Zijn dure luiers beter voor baby’s billetjes dan goedkope? Krijg je bij een laagste prijsgarantie ook altijd het verschil terugbetaald? Het probleem van zwerfvuil, maar dan op het water: Axel Daeseleire aan boord van een drijfvuilboot. En Kobe Ilsen test een eenvoudig apparaatje dat boeven buiten houdt.

Een ietwat onderschat probleem in de Antwerpse haven is dat van het zogenaamde drijfvuil. Plastic, paletten, touw, zwerfvuil, noem maar op: allemaal zaken die er ronddobberen en gevaarlijk kunnen zijn voor schepen die de haven in- of uitvaren. Acteur Axel Daeseleire hielp een dag mee om dat drijfvuil op te ruimen aan boord van een speciaal daarvoor gemaakte boot.

Dure of goedkope luiers?
Pampers is een van die merken waarvan de merknaam synoniem geworden is voor het product: luiers. Luiers van Pampers zijn met voorsprong de duurste, maar veel mensen zweren erbij. Zo ook de vriendinnen van Jasmien Jacobs, die zelf goedkopere supermarktluiers gebruikt. Hoe zit dat nu: zijn goedkope luiers echt slechter of zijn ze ook prima geschikt om baby’s billetjes droog te houden? Tatyana Beloy trekt op onderzoek uit.

Laagsteprijsgarantie: terugbetaald of niet?
“Als u het product elders goedkoper vindt, betalen wij het verschil terug.” Heel wat winkels pakken uit met die ‘laagsteprijsgarantie’. Een manier om de klant gerust te stellen: “U zult niet te veel betalen bij ons.” Maar klopt dat wel? Als een klant een product aan een lagere prijs vindt, wordt er dan echt gecompenseerd? Of is het een holle slogan? Een opdracht voor de undercoverreporter.

Reclametest: plug & safe
Wie zich af en toe onveilig zou voelen in zijn eigen huis, kan uiteraard opteren voor een klassiek alarmsysteem. Maar de shoplijn prijst een fantastisch alternatief aan: de Plug & Safe. Heel eenvoudig: u plaatst het toestel in een stopcontact, gewoon ergens in huis, en de Plug & Safe maakt een scan van de hele woning. Bij de minste poging om het huis binnen te dringen, gaat een lamp branden of gaat een geluidssignaal af, zoals u wil. Klinkt ongeloofwaardig? Kobe Ilsen doet de test.

Volt-discussie: sportweddenschappen
Om de lotto te winnen, moet je meespelen, en dat doen we blijkbaar maar al te graag. De Nationale Loterij realiseerde vorig jaar een recordomzet van 1,2 miljard euro, bijna 5 procent meer dan in 2011. En de loterij wil het nóg beter doen. Zo pakt ze binnenkort uit met sportweddenschappen en werkt ze aan handige apps om ook op smartphones een gokje te kunnen wagen. Maar is dat wel de opdracht van een nationale loterij? Werkt een toenemend aanbod geen gokproblemen in de hand? Is de loterij, zoals wel eens beweerd wordt, een belasting op domheid? De Volt-discussie van de week.

Volt: op woensdag 9 januari om 20.40 u. op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: