Op 28 februari komt het debuutalbum 'Echt' van 'Augustijn' uit. Na drie Engelstalige cd's onder de naam 'Willemsson', schreef Augustijn Vermandere deze keer twaalf liedjes in het West-Vlaams. Zijn beroemde achternaam laat hij wel weg, hoewel hij zijn afkomst allerminst ontkent of verbergt, cfr. de eerste single en radio-hit 'In de schouwte'. Ook de andere vooruitgeschoven single 'GVD joat', met een iets gewaagdere tekst, kan op erg veel bijval rekenen.

Eerlijk, persoonlijk en authentiek. Het zijn begrippen die een rode draad blijken doorheen de soms ingetogen, soms opzwepende, maar steeds toegankelijke muziek van de zanger-muzikant. “Ik zing soms wat ik niet durf te vertellen”, dixit Augustijn.

In de studio speelt Augustijn, onder toeziend oog van producer Pedro De Bruyckere, nog steeds alle instrumenten zelf in, maar live laat hij zich bijstaan door drie topmuzikanten. Vanaf maart brengen ze enkele CD-voorstellingen, beginnende op 1 maart in CC De Grote Post in Oostende.

‘Echt’ is ook het album van de week op Radio 2 (week van 25 februari), het verschijnt onder het label Lemsso Records en zal verkrijgbaar zijn op alle online platformen (iTunes, Spotify,...), via de eigen website (www.augu.be), via bol.com en op alle optredens.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over