Sommige Komen Eten-kandidaten willen hun gasten tonen dat ze het culinaire spel tot in de puntjes beheersen. Ze toveren zalfjes of espuma’s op tafel en gaan bij hun tafelschikking minutieus te werk met een meetlat. Andere deelnemers nemen het allemaal zo nauw niet, en zijn al lang blij dat ze hun Komen Eters iets eetbaars kunnen aanbieden, een maaltijd die er niet uitziet alsof hij al eens opgegeten is.

Deze week zijn de Komen Eten-kandidaten Gina uit Lokeren, Bernard uit Zottegem, Bart uit Brugge en Erika uit Genk.

Gina uit Lokeren (O-Vl)
Maandag 20 mei

De 42-jarige Gina uit Lokeren werkt als winkelbediende bij een supermarkt die bekend staat om zijn rode prijzen. Drie keer raden waar ze de ingrediënten voor haar Komen Etentje koopt! Voor Gina is een gezellig ingericht huis van primordiaal belang. In het behangen en verven van haar woning steekt ze daarom niet alleen haar hart en ziel, maar ook veel moeite. Gina is getrouwd met een Angolees, en die bracht de wereldkeuken bij haar binnen. In Komen Eten serveert ze bijvoorbeeld kip met een saus van pindanoten, spinazie, rijst en frisse groenten, de Afrikaanse keuken gemengd met eigen inbreng zoals ze het zelf noemt. Gina wordt op de allereerste avond van deze Komen Eten-week geconfronteerd met een gast die bijna niets lust...

Bernard uit Zottegem (O-Vl)
Dinsdag 21 mei

Vanavond staat Bernard (21) uit Zottegem achter de potten. Beroepshalve is hij ambtenaar bij de FOD Justitie, maar zijn vrije tijd vult hij voor driekwart met shoppen. Bernard een ijdeltuit noemen gaat misschien wat ver, maar hij houdt wel heel veel van merkkledij. Om dat in de verf te zetten, presenteert Bernard zijn Komen Eten-menu op een mannenmodemagazine. Een broertje dood heeft hij aan stinkende handen, daarom snijdt hij ajuin met handschoenen aan, en laat hij garnalen pellen door zijn vader. Bernard kan nog maar zeven maanden kookervaring in de strijd werpen, maar dat doet hij dan ook met veel overtuiging. Komen Eten-gast Erika heeft vanavond minder geluk: er staat de hele avond vis op het menu...

Bart uit Brugge (W-Vl)
Woensdag 22 mei

Bart uit Brugge is 47 en vertegenwoordiger in wijn. Ook buiten het werk is hij liefhebber van het druivendistillaat. Wijn heeft nu eenmaal veel klasse, volgens de Komen Eten-gastheer van vanavond. In een vorig beroepsleven was Bart zeventien jaar maître d’hotêl in een tweesterrenrestaurant, een pak ervaring die hij natuurlijk ook in Komen Eten goed kan gebruiken. Hij is niet alleen heel kritisch voor zijn medekandidaten, maar ook en vooral voor zichzelf. Bart maakt vanavond voornamelijk gebruik van dure ingrediënten, en vergeet niet om dat af en toe te vermelden. Onder het motto “het oog wil ook wel wat” zorgt Bart voor een verschillend bord voor elke Komen Eten-gast, en dat bij elk gerecht. De lange wachttijden tussen de verschillende gangen zijn helaas inherent aan het sterrenniveau dat Bart vanavond nastreeft...

Erika uit Genk (L)
Donderdag 23 mei

De 34-jarige Erika komt uit Genk en is bediende bij een bedrijf dat in sanitair en verwarming doet. Koken is een noodzakelijk kwaad voor deze Genkse, die naar eigen zeggen enkel eten klaarmaakt om in leven te blijven. Ze heeft nog nooit in haar leven een druppel alcohol aangeraakt, laat staan gedronken. Verder houdt deze sportieve jongedame niet van groenten of rare gerechten op haar bord. Toch verlegt Erika in Komen Eten haar grenzen, maar zelf trekt ze in haar keuken de kaart van de culinaire eenvoud. Hopelijk staan haar kritische gasten open voor Erika’s pure smaken.

Komen Eten, van maandag tot donderdag om 20u15 op VIER!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: