6 studio albums; 29 singles; een half miljard(!) gecombineerde streams op streaming platforms; 60 miljoen views op YouTube; 60 shows op drie verschillende continenten in 2022 (o.a. Pinkpop, Graspop Metal Meeting en de Ziggo Dome)…

ENTREZ een van de snelst groeiende rockbands ter wereld: het in 2008 opgerichte Smash Into Pieces. Deze uiterst productieve Zweedse alternatieve rock/metal act (met EDM-invloeden) heeft zijn nieuwe single-video ‘Heathens’ uitgebracht die op de gelijknamige zes tracks tellende EP staat.

Pre listen 'Heathens' EP: https://promo.theorchard.com/Uu0K1G0yS8jQOSXtBPf5
Pre listen single 'Heathens': https://s.disco.ac/mhgamijqfiiz

SMASH INTO PIECES
Smash Into Pieces staat bekend om zijn apocalyptische imago, arena rockgeluid en filmische verhaal; en verwierf naam en faam middels explosieve optredens met een krachtige mix van metal en EDM. SMASH toerde met groepen als Alterbridge, Within Temptation en Halestorm en stond daarmee op de grootste rockfestivals in de wereld. Eind augustus 2021 verscheen het meest recente studioalbum ‘A New Horizon’.

De toegankelijke nummers nodigen onmiddellijk uit tot meezingen; de winnende combinatie van dansbare grooves en de ruige, verrassend buigzame strot van frontman Chris Adam Hedman Sörbye doet de rest. Met het toetreden in 2017 van de gemaskerde drummer The Apocalypse DJ (alias DJ APOC voor vrienden), voegde de band uit Örebro meer electro/EDM elementen aan zijn muziek toe. APOC is tevens de hoofdrolspeler in het dystopische verhaal (een digitale wereld genaamd ‘ARCADIA’ die in een game niet zou misstaan) dat Smash Into Pieces vertelt in zijn songteksten.

SHOWS
Vrijdag 17 juni: Pinkpop Festival 2022 - Landgraaf, Netherlands
https://www.pinkpop.nl/2022/programma/smash-into-pieces/

Zaterdag 18 juni: Graspop Metal Meeting 2022 - Dessel, Belgium
https://www.graspop.be/nl/bands/smash-into-pieces/

Dinsdag 29 november: Ziggo Dome Amsterdam, Netherlands
https://www.ziggodome.nl/event/1441186316/within-temptation-evanescence

Woensdag 30 november: Ziggo Dome Amsterdam, Netherlands
https://www.ziggodome.nl/event/7521187882/within-temptation-evanescence

Donderdag 1 december: Rockhal Esch-Sur-Alzette, Luxembourg
https://rockhal.lu/shows/evanescence-within-temptation/

Vrijdag 2 december: De Bosuil Weert, Netherlands
https://www.debosuil.nl/programma/smash-into-pieces/

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: