“I Need A Dollar” is die terechte hit, en volgens De Standaard alleen al: 'Zo'n single die je dag goedmaakt... Aloe Blacc heeft op zijn cd “Good Things” genoeg van dat hartverwarmende spul om een koude winter door te komen...hij geeft het tijdloze genre zijn scherpte terug... zijn stem is inderdaad zo zacht als lotion met aloë vera ...'

Echte naam Egbert Nathaniel Dawkins III, en vroeger was dit Amerikaanse talent vooral rappend actief bij Emanon. Maar wat een zalige ommezwaai en grote doorbraak met tweede solocd “Good Things”: boordevol soul en stijl, maar tegelijk ook een oprechte boodschap en hopen respect voor grootmeesters als Bill Withers, Shuggie Otis, Otis Redding, Bobbie Womack, Curtis Mayfield, Al Green... Terwijl Aloe Blacc blijkbaar ook niet bang is van hoogst persoonlijke covers van The Velvet Underground, Sly Stone, Hall & Oates, Bob Marley, Green Day, John Legend, zelfs Michael Jackson!

Welkom in zijn huis van 'love & happiness'! En laat Aloe Blacc & The Grand Scheme je gloedvol omverblazen! Of toch nog even De Standaard na zijn spetterende Depot-passage te Leuven: 'Blacc wil het allemaal: street credibility én er diva-allures op na houden. Hij is te getalenteerd om in het web van de showbizz verstrikt te geraken. Less is more, mister Blacc.' En wij kijken toch weer uit naar zijn extra lange “truth & soul production”!

Aloe Blacc & The Grand Scheme
Support act: Maya Jupiter

Maandag 28 maart 2011 – 20u00

Ancienne Belgique, Brussel
Tickets kunnen vanaf nu gereserveerd worden via Proximus Go For Music 0900 260 60

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: