De vier coaches Axelle Red, Bent Van Looy, Koen Wauters en Regi hun team is bijna compleet. Na deze vierde én laatste Battles op vrijdag 11 april 2014 zullen ze elk 8 unieke stemmen verzameld hebben, waarmee ze naar de liveshows van The Voice van Vlaanderen gaan.

Als eerste stuurt Bent de 33-jarige Camille uit Zwalm en de 23-jarige Gaëlle uit Melle samen het podium op en laat hen ‘Leave A Light On’ van Marble Sounds zingen. Tijdens de workshop geven Bent en hulpcoach David Poltrock heel wat tips en staan ze op hun strepen, maar Camille ziet het helemaal zitten: “Ze zijn best wel streng, maar da’s goed want zo worden we goed wakker geschud. Ik zie die Battle écht als een battle, ik ga daar dan ook 100% voor gaan en alles geven wat ik kan.” Gaëlle krijgt vooral de opdracht om de ‘krullen’ uit haar stem te krijgen: “Ik heb er enorm hard op geoefend. Ik zou het echt wel jammer vinden moest ik er nu niet door zijn, want het moet geweldig zijn om de liveshows eens mee te maken”.

Hierna is het de beurt aan de 17-jarige Jessica uit Borgerhout en de 31-jarige Els uit Beerzel uit het team van Axelle om de Battle-arena te betreden. Hun coach laat hen ‘I Feel The Earth Move’ van Carole King brengen. Jessica verwacht veel van Els: “Ik denk dat Els mij nog gaat verrassen tijdens de Battle zelf. Dit is tot nu toe het spannendste wat ik ooit gedaan heb in mijn leven, want ik wil echt wel naar de liveshows.” Net voor ze het podium op moet, wil ook Els dolgraag verder: “Hoe dichterbij dat die Battle komt, hoe meer dat ik door wil. Da’s echt een gevoel vanbinnen dat zo sterk is”.

Regi laat de 22-jarige Emily uit Heusden-Zolder en de 19-jarige Lisa uit Diest tegen elkaar strijden met ‘Feeling Good’ van Nina Simone in de versie van Muse. Emily snapt wel waarom Regi hen bij elkaar gezet heeft: “Ik denk dat onze stemmen wel aan elkaar gewaagd zijn. Maar ik ga echt het beste doen wat ik kan. Dit is het moment waar ik al zoveel jaren voor gewerkt heb: het is erop of eronder”. Lisa schat de concurrentie hoog in: “Ik vind Emily heel sterk, ze heeft een heel warme interpretatie om naar te luisteren. Ik denk dat we het alletwee even hard willen winnen”.

Uit het team van Bent staat de 24-jarige Mandy uit Bilzen tegenover de 55-jarige Roberto uit Middelkerke. Hun coach wil dat ze het klassiek popduet ‘Time Of My Life’ van Bill Medley en Jennifer Warnes brengen. Voor Mandy brengt het meteen nostalgische herinneringen naar boven: “Ik heb vroeger met mijn grootmoeder 100 keer naar Dirty Dancing gekeken, dus ik zie het wel zo’n beetje als een knipoog naar haar, ook al is ze er spijtig genoeg niet meer”. Roberto leert vooral enorm veel bij tijdens de workshops: “Ik dacht dat ik al wel wat kon, maar ik krijg nog heel wat dingen mee waar ik de puntjes op de i moet zetten. Je bent nooit te oud om te leren hé! (lacht)”

Axelle wil dat de 20-jarige Emma uit Sint-Martens-Lennik en de 30-jarige Eva uit Antwerpen het nummer ‘The Greatest’ van Cat Power brengen. Eva is meteen geïntimideerd door Emma als tegenstander, omdat voor haar de 4 stoelen hebben gedraaid tijdens haar auditie. “Ik had op voorhand gezegd dat er 1 iemand was voor wie ik écht bang heb en dat is Emma. Want zij raakt mij enorm. Dus dit is een heel grote uitdaging voor me.” Emma schat Eva op haar beurt echter ook heel hoog in: “Eva is natuurlijk heel erg sterk, ze heeft enorm veel talent. Ons nummer is een zwaar en gevoelig nummer, dus we gaan ons best doen om die gevoelens ook te tonen aan het publiek.”

Na Emma is haar mama aan de beurt: de 50-jarige Belinda uit Sint-Martens-Lennik, die de allerlaatste Battle brengt tegenover de 51-jarige Peter uit Gent. Hij wil dat ze gaan rocken op het podium met ‘When Love Comes To Town’ van U2 & BB King. Peter snapt waarom Koen ze bij elkaar hebben gezet: “Ik vind het vrij logisch dat Koen de twee oudsten van het team bij elkaar gezet heeft (lacht). Ik vind dit nummer wel niet zo gemakkelijk om te zingen, maar ik zet altijd alles op alles om te winnen”. Belinda schat het dubbel in: “Ik heb wel een bepaald rockgehalte in mij, maar het nummer blijft volgens mij een echt mannennummer en Peter heeft een rauwe rockstem. Maar hoe dan ook: we gaan ons niet laten doen door de mannen (lacht).”

Na deze vier Battles zijn de teams van Axelle, Bent, Koen en Regi compleet en hebben ze elk 8 kandidaten geselecteerd voor hun team. Vanaf vrijdag 18 april 2014 starten de liveshows van The Voice. Alle 32 talenten zullen tijdens de eerste twee liveshows op het podium van ’t Kuipke in Gent staan en proberen om de coaches, het publiek in de studio én televisiekijkend Vlaanderen te overtuigen van hun uniek stemgeluid en zo door te stoten. Sowieso zal één van hen tijdens de finale op vrijdag 23 mei 2014 dé Voice van Vlaanderen worden.

The Voice van Vlaanderen elke vrijdag om 20.35 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: