Stand-up Comedian/zanger Alex Agnew, acteur/presentator Niels Destadsbader en radio&tv-omroepster Erika Van Tielen verlenen hun stemmen aan de dolgekke animatiefilm FREE BIRDS die vanaf 11 december in de bioscopen draait. Free Birds vertelt het verhaal van kalkoenen Reggie (Niels Destadsbader) en Jake (Alex Agnew) die de toekomst van de hele kalkoenenbevolking trachten te herschrijven door kalkoen definitief van het menu te schrappen tijdens de feestdagen. 

Regisseur en screenwriter Jimmy Hayward (bekend voor zijn animaties uit Toy Story, Monsters Inc. en Finding Nemo) en Academy Award®-winning producent Aron Warner (Shrek) brengen samen de eerste, volledig computer geanimeerde bioscooprelease uit van de award-winning Reel FX Animation Studios in Dallas, Texas. In de originele film bestaat de stemmencast uit Owen Wilson (Midnight in Paris), Amy Poehler (Horton Hears A Who!) en Woody Harrelson (The Hunger Games) en komt op 1 November in de Amerikaanse markt uit.

De Vlaamse adaptatie is van de hand van schrijver, muzikant en acteur Karel Vereertbrugghen. Karel heeft naast zijn muzikale carrière ook voor radio en televisie gewerkt. Zo werkte hij onder andere mee aan de Canvascrack met Herman Van Molle en radioprogramma´s als Het Vermoeden, De Nieuwe Wereld en De Perschefs. Ook is hij bekend als Peter Paulus Post in het kinderprogramma De Boomhut en had hij een gastrol in Kulderzipken.

Free Birds zal zowel in de originele als Vlaams gesproken versie uitgebracht worden in België.

Over de film

Reggie (Niels Destadsbader), een innemende en ietwat naïeve kalkoen, wil niet worden opgegeten tijdens de feestdagen en probeert zijn gevederde vrienden op de boerderij te overtuigen dat ze moeten ontsnappen. Samen met Jake (Alex Agnew) start hij een gevaarlijke missie om kalkoen definitief van het menu te schrappen. Jake heeft een waanzinnig plan bedacht om in te breken bij een geheime legerbasis waar een tijdmachine staat. Hij wil terug in de tijd om ervoor te zorgen dat mensen nooit meer kalkoen eten. De twee werken zich keer op keer in de nesten, maar weten steeds op het nippertje te ontsnappen. Om hun plan helemaal te laten slagen krijgen ze de hulp van de knappe Jenny (Erika Van Tielen). Zal het hen lukken om het lot van alle kalkoenen te redden?

Over de stemmen: Alex Agnew (aka Jake)

In 1972 werd Alex Agnew in Antwerpen geboren als zoon van een Britse vader en een Limburgse moeder. Dertig jaar later won hij als eerste Belg zowel de jury- als de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival. Zijn eerste show 'Ka-Boom', die kort daarop volgde, sloeg in als een bom bij het grote publiek. De herkenbare, groffe humor van Agnew maakte stand-upcomedy voor iedereen toegankelijk. Alex werd ondertussen ook bekend bij het grote publiek door optredens in de TV programma's De Bovenste Plank en Comedy Casino. Met zijn tweede voorstelling Morimos Solamente vestigde Alex zijn naam als luidste komiek van Vlaanderen en zijn derde opvoering 'More Human than Human' bewijst dat hij misschien wel de grootste Vlaamse stand-upcomedian van zijn generatie is. In 2011 stond Alex Agnew 10 jaar op de planken. Dat werd gevierd met 5 keer een uitverkocht Sportpaleis te Antwerpen met de Best Of show: Larger Than Life. Geen enkele comedian deed hem dit voor in West-Europa. In 2013 deed Alex Agnew dat succes nog eens over. Naar aanleiding van zijn aangekondigde comedysabbat, speelde hij in oktober 2013, de dernière van zijn theatertour Interesting Times met aangepast decor en aangepaste titel 'The Legend Ends' in alweer 4 keer een uitverkocht sportpaleis.

Naast stand-upcomedian is Agnew ook zanger. Hij is frontman van de rockgroep DIABLO BLVD.

Niels Destadsbader (aka Reggie)

Niels Destadsbader (1988) is een creatieve duizendpoot. Als acteur speelde hij vaste rollen in o.a. Familie, de Studio 100-serie Amika en de Ketnet-telenovelle De Elfenheuvel. Ook was hij als Ronaldinho Decocq te zien in de laatste 2 seizoenen van FC De Kampioenen. In december 2013 gaat zijn eerste bioscoopfilm Kampioen zijn blijft plezant in premiere. Daarnaast is Niels al vanaf 2009 ‘wrapper’ (presentator) op KETNET. Vanaf 2011 heeft hij op deze zender zijn eigen liveshow in de weekenden: Ketnet Kingsize. Niels was als vaste captain van zijn generatie te zien in De Generatieshow van Bart Peeters en presenteerde Oliver Achter de Schermen en Hij Komt, Hij Komt; de intrede van de Sint. Vanaf 2012 is hij ook de vaste presentator van Junior Eurosong (dit jaar onder de nieuwe titel Wie wordt Junior 2013?). Niels heeft hij zijn eigen radioshow Love Song Request op MNM en scoorde als zanger enkele bescheiden hits met nummers als Hou je me vast en Helemaal weg van jou. Tevens is hij één van de vaste artiesten van Café Flamand; een initiatief van Miguel Wiels en Peter Van de Veire waarbij in een steeds wisselende bezetting op evenementen en festivals door heel Vlaanderen klassiekers uit de Vlaamse muziekgeschiedenis worden gebracht. In het najaar van 2013 trekt Niels langs de intiemste theatertjes van Vlaanderen met zijn theaterconcert 'Intiem'. 

Erika Van Tielen (aka Jenny)

Erika Van Tielen (1983) begon haar carrière als wrapster op de openbare jongerenzender Ketnet. In diezelfde periode zong ze een tweetal jaar bij de Ketnetband en nam ze de presentatie van onder meer Hij komt, hij komt ... De intrede van de Sint, Het Gouden Uiltje en het programma Eurokids (samen met Ketnet-collega An Jordens) voor haar rekening. Op 20 juni 2006 stond ze samen met haar collegahosts Elke Vanelderen, Sandrine en Anneleen Liégeois aan de wieg van het eerste digitale kanaal uit de Vlaamse televisiegeschiedenis: VTMzomer. Na deze overstap naar de commerciële zender was Erika ook het gezicht van de digitale opvolgerVTMkerst. Na het digitale avontuur ging ze een paar maanden aan de slag op de redactie van het reportagemagazine Splash! om vervolgens als omroepster aan de slag te gaan. Ze was ook elk weekend te horen bij Q-music. In augustus 2008 keerde Erika terug naar de VRT als presentatrice bij radiozender Studio Brussel en werd ze een van de reporters van het televisieprogrammaVlaanderen Vakantieland op Eén. Ze verving Saartje Vandendriessche als presentatrice van datzelfde programma tijdens Saartjes ouderschapsverlof in 2009. Ze werkte daarnaast ook freelance voor MTV. In het seizoen 2009/2010 was Van Tielen kandidate in de quiz De Slimste Mens ter Wereld op Eén. In 2012 speelde ze een grote rol in de langspeelfilm Frits & Freddy en presenteerde ze samen met Luc de Vos Humo´s Rock Rally Rapport op Acht. In 2012 deed ze mee aan het VTM-programma Sterren op de Dansvloer, waar ze de zesde plaats behaalde met haar danspartner, Kris Vandromme. Eind mei 2013 verliet Van Tielen op eigen initiatief de VRT en is nu aan de slag bij televisiezender JUST.

Free Birds, vanaf 11 december in de bioscoop.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: