Niet te geloven eigenlijk, maar wij hadden Nicole & Hugo nog nooit live aan het werk gezien. Nu het muzikale duo na 45 jaar aan zijn afscheidstournee bezig is, vonden we het hoog tijd om hier verandering in te brengen. We hadden de eer om hun optreden in de Warande in Turnhout te mogen bijwonen. Ondanks het vroege uur van de show (14u) was de zaal toch goed gevuld.

Het publiek krijgt zowel Nicole als Hugo solo aan het werk te zien, maar ze schitteren toch net dat ietsje meer als ze samen op het podium staan. Al vroeg in de show zetten ze “Goeiemorgen Morgen’ in met de bijhorende danspasjes, die ze nog steeds even vlot uitvoeren. Onmiddelijk hierna brengen ze “Baby, baby” en zit de sfeer er helemaal in.

Naast deze opgewekte nummers is er ook plaats voor wat meer diepgang met nummers als “Schietgebed” en “De Pastorale”.

In al die jaren hebben Nicole & Hugo uiteraard veel vrienden gemaakt in de showbizz wereld. Hieruit vloeiden vaak mooie samenwerkingen. Ze nemen dan ook voor bijna elk nummer de tijd om de schrijvers van hun liedje nog een keer te bedanken, zoals Bart Peeters, Ozark Henry, Sven Ornelis en Jan Leyers. In het publiek is ook hun goede vriendin Liliane St-Pierre aanwezig, die ook een aparte vermelding krijgt. Ze zingen echter niet enkel liedjes die voor hen geschreven zijn, maar ook nummers van hun eigen idolen zoals Gilbert Bécaud.

De meeste nummers in deze afscheidsshow zijn heel bewust gekozen om het verhaal dat ze vertellen. Zo zingt Hugo “zij gelooft in mij” voor zijn Nicole. En samen denken ze al na over hun ‘pensioen’ met het nummer “Hoe zal het zijn”. Zelf maken ze ook grapjes over hun leeftijd en het nakende einde van hun carriere.

Na december zal u deze twee iconen dus niet meer aan het werk kunnen zien, tenzij u volgend jaar met hen op cruise gaat. Wij kregen alvast een voorproefje van hoe het er daar aan toe zal gaan met een cruise medley.

In zijn totaliteit geven Nicole & Hugo twee keer 50 minuten het beste van zichzelf met tal van kostuumwissels, choreografieën, .... Na het voorlaatste lied wordt het publiek nog ruimschoots bedankt voor hun jarenlange steun. Hugo krijgt het even moeilijk, maar Nicole neemt het woord van hem over en zet het laatste liedje in de Warande in.

Wij zijn in ieder geval heel erg blij dat we Nicole & Hugo nog net op het nippertje aan het werk hebben mogen zien. Voor degenen die ook zin gekregen hebben en niet op cruise willen, wees er snel bij, want er zijn nog maar 2 shows gepland en eentje is al volledig uitverkocht. (Greet Van Bavel)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: