Geniaal songschrijver, gitaar- en pianovirtuoos, podiumbeest, superproducer, hitmachine, muzikale messias, sekssymbool en natuurfenomeen: Prince was het allemaal en meer. De schok die zijn onverwachte overlijden gisteren teweegbracht, was dan ook even groot als de leegte die hij nalaat. No one in the whole universe will ever compare, en daarom herdenkt Acht morgenavond zijn talent, zijn intellect en zijn savoir-faire met een unieke BBC-documentaire uit 1991.

The Prince of Paisley Park neemt de kijker mee naar zijn mythische hoofdkwartier in Minneapolis – de plek waar hij gisteren op 57-jarige leeftijd de lift naar het hiernamaals nam – voor een portret van de jonge Prince: de man die in 1977 een van de meest legendarische contracten in de muziekgeschiedenis tekende, in zijn eentje een muzikale revolutie ontketende én als eerste zwarte artiest ook de blanke mainstream-muziekscene veroverde.

Collega-muzikanten, critici en intimi, onder wie Mavis Staples en Prince-protegee Sheila E., halen herinneringen op en geven commentaar bij legendarische livebeelden en uniek archiefmateriaal van het even controversiële als visionaire genie dat de hele jaren 80 de hitlijsten domineerde, maar ook daarna relevant bleef en anno 2016 nog lang niet uitgezongen was.

Zet starfish and coffee klaar want Acht herdenkt Prince vanavond om 22.50 uur!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over