Met nieuwe worp ‘Riddle Of The Sphinx’ etaleert Absynthe Minded goesting, een ongebreidelde drang naar vernieuwing en een flinke portie lef. Lef om, na een carrière van vijftien jaar doorspekt met tijdloze Belpop-klassiekers zoals ‘Envoi’ en ‘My Heroics, Part One’, de artistieke ziel in vraag te stellen en nieuwe muzikale horizonten te verkennen.

Hun zevende langspeler, voorafgegaan door straffe singles ‘Mixing The Medicine’, ’Hell Hole’, titeltrack ‘Riddle Of The Sphinx’ en ‘Cherry Picking’, herbergt twaalf frisse indie-popsongs gewikkeld in een uitgepuurde productie (Wouter Vlaeminck aan de knoppen) waarbij her en der een vleug elektronica opduikt. Met de kenmerkende, warme stem van Bert Ostyn erbovenop. Onbevangen songwriterschap in zijn meest zuivere vorm.

Het iconische artwork dat de wondere wereld van ‘Riddle Of The Sphinx’ perfect weergeeft is van de getalenteerde hand van illustrator Artuur Vandekerckhove.

Absynthe Minded is Bert Ostyn (zang/gitaar), Sergej Van Bouwel (bas), Toon Vlerick (gitaar), Isolde Lasoen (drums) en Laurens Dierickx (keys).

ALBUM RELEASE SHOWCASE @ OLT 19/07

Op zondag 19 juli stelt Absynthe Minded hun nieuwe album live voor in het OLT Rivierenhof in Antwerpen voor een zeer select publiek van 200 fans.De ticketverkoop voor hun eerste live concert in heel lange tijd start op maandag 22 juni. Snelle beslissers maken nu al kans op een ticket want wie een CD of Vinyl LP koopt maakt bij een aantal platenzaken kans om er eentje te winnen.

De deelnemende platenzaken zijn Bilbo Records, MusicMania, Gigaswing, Toekan en Bol.com!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over