Wanneer in december de nieuwe Vlaamse versie van de klassieke musical ‘The Sound of Music’ in première gaat, zullen naast de hoofdrolspelers Charlotte Campion (Maria) en Kürt Rogiers (Kapitein von Trapp) vanzelfsprekend ook zeven kinderen schitteren. Een groot deel van het gewicht van de voorstelling komt op hun schouders terecht, en om zes van de kinderrollen perfect te kunnen invullen, starten binnenkort de audities. De oudste dochter Liesl zal gespeeld worden door een volwassene.

Na de auditieoproep hebben zich niet minder dan 400 kinderen aangemeld. Uit de schriftelijke kandidaturen werden 80 jongens en 270 meisjes gekozen voor de eigenlijke zang-, dans- en acteerauditie. Die vinden plaats in drie rondes van 20 tot en met 23 augustus 2014 in Studio 3 in de AED Studios in Lint. Na de derde ronde weten we dus welke jonge talenten in Antwerpen en Gent de zeven kinderen von Trapp zullen spelen. De audities worden gevolgd door een cameraploeg van VTMKZOOM, de kinderzender van Medialaan, die de opnames zal verwerken in een tv-reeks.

Over de nieuwe ‘The Sound of Music’
In samenwerking met Albert Verlinde Entertainment brengt Music Hall vanaf 16 december 2014 een nieuwe versie van de onsterfelijke musical ‘The Sound of Music’ in Antwerpen en Gent. In 2015 is het vijftig jaar geleden dat de verfilming van de Rodgers & Hammerstein-musical in de bioscoop kwam, en meteen een cinemalegende werd. De rol van kapitein Georg von Trapp wordt in Vlaanderen vertolkt door Kürt Rogiers, die hiermee zijn musicaldebuut maakt. Kürt is bekend als acteur en tv-presentator in Vlaanderen en Nederland, en presenteert sinds 2008 de ochtendshow op Q-music, samen met Sven Ornelis.

Maria wordt in Antwerpen en Gent gespeeld door de 22-jarige Charlotte Campion, die vorig seizoen nog de titelrol in ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’ (Musical van Vlaanderen) voor haar rekening nam.
De andere rollen worden vertolkt door Maaike Widdershoven (Moeder Overste), Tony Neef (Max Dettweiler), Cindy Bell (Elsa Schräder) en Martijn Vogel (Rolf).

Voorstellingen

‘The Sound of Music’ gaat op 18 december 2014 in première in Stadsschouwburg Antwerpen (met try-outs vanaf 16 december), en speelt daar tot en met 28 december.
Vanaf 2 januari 2015 is de voorstelling te zien in Capitole Gent. Info & tickets: www.musichall.be / 0900 69 900

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
The Sound of Music
Datum: 
Vanaf 18 december 2014
Locatie: 
Stadsschouwburg Antwerpen

Reservatie:

Meer over