Het numero 1 exportproduct van de villa’s van Ganshoren. Zoek het op! Vrijstaande woningen van vierentwintig verdiepingen hoog. Waar de schaduw harder schijnt dan de zon ooit heeft gedaan en het leven zich niet in veranda's maar op straathoeken afspeelt.

Net zoals het dat later zou blijven doen voor zij die niet wisten te ontsnappen aan de buildings en enkel konden dromen om Le Corbusier de la cocaïne te worden. Slimme jongens die zich dom rookten, die hun nek bedekten en Kleine Guy die nooit groeide maar wel groot werd. Kleine Guy die enkel jonko wou blazen, om dan te bazelen in shoppingcenter Basilix om te ontsnappen aan de bad trip. Nu vliegt Zwangere Guy voor een citytrip naar Basel om daar gebazel door de speakers te blazen. ’s Anderendaags smeert hij de Burberry op een boterham als een Hugo Boss. Maar ook met de kop in de krant blijft Guy Rien Á Foutre van Simonis tot Dieweg, en van Berchem tot Veroost. In "Wie is Guy?" voert de Dokter zoals nooit tevoren een autopsie uit op zichzelf. Met de blik op oneindig blikt de grote mond terug op gisteren en rapt hij eindelijk voluit waar het hart al veel te lang van vol is. Bienvenue a BX!

Twee vinyls in rood en groen (de kleuren van brussel), 18 nieuwe nummers en 1 automatisch antwoordapparaat. Met featurings van Selah Sue, Darrell Cole, Peet & Fele Flingue (le 77), Miss Angel, Blu Samu, Nag, $keerenboo$, NAG, Berry, Jazz (STIKSTOF).

HET ALBUM

Gorik van Oudheusden alias Zwangere Guy werd als deel van STIKSTOF bekend in de Brusselse hiphopscène en is er inmiddels een van dé hoofdrolspelers. Met zijn eerste mixtape, Zwangerschapsverlof Vol. 3, zette hij zich alsZwangere Guy op de kaart. Het vervolg, zijn eerste volwaardige soloplaat “Wie is Guy ?”, is vandaag uit!

De voorbode was van formaat: ‘Gorik Pt.1’ (een oprecht nummer over Gorik’s turbulente jeugd) liet iedereen perplex en ‘Guy-Funk’ is een synth-heavy nummer dat zowel radio- als party-proof is. Zijn twee AB shows, op 28 & 29 maart, zijn uitverkocht – en dat nog voor de plaat in de rekken ligt. Daarbovenop zal hij op vrijdag 28 juni een bom van een thuismatch spelen op Couleur Café 2019.

Het succes van Gorik strekt ook nog eens over beide landshelften, ‘Guy-Funk’ was onlangs het meest gedraaide nummer op Pure en hij mag zijn plaat ook voorstellen in de Reflektor in Luik.

Op 29 maart verschijnt ook de vinylversie van het album - fans kunnen die al een dag eerder kopen, tijdens de AB show van 28 maart

TRACKLISTING ‘Wie Is Guy ?’

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

Automatisse Antwoordapparaat

Wie Is Guy ?

Demain j’arrête

Brussels State Of Mind

Probleem

Gorik Pt. 1

Beter Leven

Mec Man Bro (ft. Peet)

OG’z

BX By Night (ft. Peet)

S**t Is So Goed (ft. Selah Sue)

Guy – Funk (ft. Selah Sue & Darrell Cole)

Kérosène (ft. Félé Flingue)

Energuy

Mershedeïz (ft. Blue Samu)

Foutu (ft. $keerenboo$, Peet & Nag)

Brede Jongens (ft. Jazz & Berry)

R.À.F. (Rien à foutre)

U Ma Is U Pa

LIVE

  • 28.03.2019 | AB, Brussel – sold out
  • 29.03.2019 | AB, Brussel – sold out
  • 11.04.2019 | Reflektor, Liège
  • 17.04.2019 | Melkweg club, Amsterdam (NL)
  • 27.04.2019 | Nagoya, Japan (Belgian Beer Weekend)
  • 28.06.2019 | Couleur Café, Brussel
  • More festivals announced soon!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over