Net als bij Absynthe Minded (2022) en Jef Neve (2023) waren de tickets voor het unieke Dauwconcert van Gabriel Rios, dat op zondagochtend 21 april tussen 6 en 7.30 plaatsvindt in de tuin van de Landcommanderij van Alden Biesen, in een recordtempo uitverkocht. “Het is een succesformule die al vanaf het begin aanslaat,” zegt Bilzers schepen voor cultuur Griet Mebis. “Wij voorzien de stoelen en na afloop een ontbijt. Dekentjes mogen zelf meegenomen worden, moest het in de vroege ochtend nog wat fris zijn. Met 450 tickets hebben we al een tijdje onze maximale capaciteit bereikt. Normaal gezien kan iedereen het concert bijwonen, maar als we door slecht weer moeten uitwijken, kunnen we enkel de eerste 250 mensen ontvangen in het kader van de aangeboden slechtweergarantie. Laten we hopen dat de weergoden, net zoals tijdens ons bloesemfestival Lumineus, ons goedgezind zijn. Dat zou top zijn.”

Bezoekers hoeven na het vroege Dauwconcert van Gabriel Rios niet meteen te vertrekken uit Bilzen, want ook de komende weekends hebben we nog een uitgebreid bloesemprogramma met talrijke wandelingen, fietstochten of varianten waarmee je de prachtige omgeving verder kan ontdekken,” vult Bilzers schepen voor toerisme Véronique Jans aan.

Met twee MIA’s is Gabriel Rios als zanger-muzikant al jaren een vaste waarde in de internationale muziekwereld. De man met Puerto Ricaanse roots ken je ongetwijfeld van ‘Broad daylight’, ‘Gold’,La Torre’ of zijn nieuwste single Pedacito de papel’. Rios heeft een herkenbaar stemgeluid en een rijkgevuld repertoire. Alvorens hij nog meer nieuwe muziek uitbrengt en deze zomer o.a. blikvanger is op Gent Jazz, geeft Gabriel Rios zondagmorgen een exclusief en uitverkocht Dauwconcert tussen de hoogstamboomgaarden van Alden Biesen. Een wondermooie omgeving waar zijn songs volledig tot hun recht komen. Meer informatie over het uitgebreide bloesemprogramma van Bilzen-Hoeselt vind je op www.visitbilzen.be.

De Dauwconcerten, dit jaar met Gabriel Rios, zijn een fijne samenwerking van de Bilzerse diensten cultuur en toerisme met de Landcommanderij Alden Biesen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over