Zomervacht van regisseur Joren Molter, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jaap Robben, is de slotfilm van de 43e editie van het Nederlands Film Festival. De première vindt plaats op dinsdag 26 september in de Stadsschouwburg Utrecht in aanwezigheid van cast en crew. De kaartverkoop voor een selectie van NFF-evenementen, waaronder de publiekspremière van de slotfilm, start op 1 juni via filmfestival.nl.

Synopsis
Tijdens een broeierige zomervakantie zit Brian opgescheept met de zorg van zijn zwaar verstandelijk gehandicapte broer Lucien. Maar hoe zorg je voor iemand als je niet weet wat hij nodig heeft? Hoe maak je de juiste keuzes als je nog zoveel te ontdekken hebt?

Filmproductie
Joren Molter (In Kropsdam is iedereen gelukkig, Dòst) regisseert met Zomervacht zijn eerste lange speelfilm. Britt Snel (Dòst, Khata) schreef hiervoor het scenario dat gebaseerd is op de gelijknamige bestseller van auteur Jaap Robben (Schemerleven). Hoofdrollen in Zomervacht worden vertolkt door Micha Hulshof (De Oost), debutant Joël in ’t Veld en de Belgische acteur Jarne Heylen (Gent West). Valentijn Dhaenens (Girl) en Manou Kesting (Undercover) maken ook deel uit van de cast.
Zomervacht is geproduceerd door Family Affair Films en het Belgische Polar Bear in coproductie met de NTR. De film is met steun van het Nederlands Filmfonds gerealiseerd. Distributeur September Film brengt Zomervacht uit in de bioscopen vanaf 19 oktober 2023.

NFF 2023
Elk jaar verandert Utrecht in dé filmhoofdstad van Nederland met de beste en nieuwste films, series en digitale cultuur van eigen bodem. Tijdens het festival kan het publiek zich onderdompelen in het gevarieerde aanbod van premières, vertoningen en evenementen op meer dan vijftien locaties en cafés in de stad. De 43e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van 22 t/m 29 september 2023. De voorverkoop van een selectie populaire evenementen start op donderdag 1 juni. Kijk meer voor informatie op filmfestival.nl.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: