Op 15, 16 en 17 januari 2009 vindt in Groningen het Europese muziekfestival EuroSonic Noorderslag plaats. Talloze Europese acts zullen in die drie dagen hun opwachting maken. Er kan maar één band het festival openen en we zijn er trots op dat het dit jaar de Belgische formatie Zita Swoon met hun speciale "A Band in a Box" concept is, op donderdagavond 15 januari met een bijzonder concert in het Grand Theatre. De band speelt op een podium middenin de zaal, zodat het publiek om de muzikanten heen staat en het optreden, dat een uur zal duren, nog intenser beleeft. Aanvang van dit openingsconcert is 19.45 uur.

Het is niet voor niets dat een Belgische band het openingsconcert van EuroSonic Noorderslag 2009 verzorgt – België is dit jaar het focusland van EuroSonic met 29 inzendingen. Daarvan zijn er maar liefst 9 afkomtig uit de Bang! catalogus. Naast Zita Swoon zijn dat A Brand en Girls In Hawaii maar ook Barbie Bangkok, Malibu Stacy, Sharko, Joshua, The Experimental Tropic Blues Band en Kris Dane. De organisatie van het festival koos alleszins voor een interessante programmatie waar naast gevestigde namen (Novastar, Milow,...) ook veel jong talent aan bod komt (Yuko, Madensuyu, Balthazar,...)

Nog veel meer EuroSonic namen zijn te vinden op de site www.noorderslag.nl, waar naast de line-up uiteraard ook overige festivalinfo te vinden is.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: