Yeasayer houdt van België en de Belgen, ja, die houden van Yeasayer. Onze favoriete Brooklynites komen dit jaar maar liefst 4x de fans hier verwennen: na een geslaagde voorstelling van hun nieuwe CD ‘Odd Blood’ in de Antwerpse muziekclub Trix kondigde het trio hun passage op Rock Werchter én Pukkelpop aan. Op donderdag 28 oktober vindt dan het sluitstuk plaats in de Grote Zaal van de AB. Een afspraak die je niet mag missen.

Want Yeasayer is zo’n band die zichtbaar moeiteloos alle mogelijke genres en trends absorbeert en daarna een allesomvattend geluid weet neer te zetten. In de eerste plaats lukt hen dat omdat de 3 groepsleden dromerige, avontuurlijke multi-instrumentalisten zijn. En dat levert dan het soort albums op dat ons hoopvol stemt over de toekomst van de muziek. Dat was zo met hun debuut ‘All Hour Cymbals’ en die analyse gaat zeker ook op voor hun nieuwe ‘Odd Blood’.

‘Ambling Alp’ was daaruit al de kletterende voorbode die de pure pop van Tears For Fears combineert met geluidsgoochelarij waarbij zelfs Lee Scratch Perry verbleekt. Samen met MGMT en Vampire Weekend vormt Yeasayer dan ook de heilige drievuldigheid die het muzikale vrijheidsdenken uit - opgelet triviajagers: het door de Nederlanders als Breuckelen gestichte - Brooklyn anno 2010 vertegenwoordigt.

Support wordt Suckers die momenteel door de pers op handen worden gedragen dankzij hun album ‘Wild Smile’: ‘Talking Heads meets Purple Rain-era Prince’! ‘The new-wave spot between Madness en Tears For Fears’! ‘Campfire sing-alongs for the Animal Collective generation’! Deze zomer op Amerikaanse podia met Menomena, in de herfst door Europa met Yeasayer.

Yeasayer
Donderdag 28 oktober 2010, 20.00 uur
AB, Brussel
Tickets: www.abconcerts.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: