Vanwymeersch schrijft al heel zijn leven eigen nummers, maar sinds die vermaledijde lockdown acht hij de tijd rijp om die uit te brengen en live te spelen. Hij zette zijn eerste muzikale stappen met Waldorf, leerde lopen bij The Van Jets, vliegen en vallen doet hij nog steeds bij Elefant. Nu gaat Wolf Vanwymeersch ook op solotrip. Na de eerste singles "Not To" en "Friendly Is Better", verscheen onlangs 'Queen of Mire' .

Het volgende wapenfeit wordt de EP 'Songs of Light & Shade', digitaal uit op 12/11. Een full album (vinyl) volgt in de loop van 2022 (via Consouling).

About:

Vanwymeersch heeft er al wat bandkilometers opzitten. Eerst maakte hij de rockpodia onveilig met Waldorf, daarna scheerde hij jarenlang lang hoge toppen met The Van Jets. De laatste jaren experimenteerde hij vooral met Mario Govaert, Maarten Flamand en Stijn Vanmarsenille in 'supergroep' Elefant.

Vanwymeersch schrijft zijn hele leven al zijn eigen nummers, maar sinds de lockdown was de tijd rijp om ze uit te brengen en live te spelen. Wolf, opgegroeid met The Beatles, metal en Cohen, denkt bij voorkeur niet in hokjes, maar in sferen. Zijn melodieën zijn pakkend en de songstructuren verraden een ongebruikelijk muzikaal brein.

Zoals de naam doet vermoeden bevat de EP 'Songs Of Light And Shade' melancholische maar hoopvolle muziek en persoonlijke teksten. Het is tevens een eerlijke zoektocht van een muzikant die houdt van een clash tussen verschillende sounds zoals singer-songwritermuziek en elektronica, en herkenbaar door zijn warme baritonstem.

Understand wordt de focus track bij de release van de EP. Het is een hoopgevende vaarwel song, waarin de ene partner zijn zegen geeft aan de andere. Het uptempo en het springerige ritme contrasteert mooi met het mineur tonaliteit van de song. Queen Of Mire een triphop groove met exotische gitaren en stemmige zang. Friendly Is Better is een beetje licht in het donker, Fall From Grace is een louterend song met een heerlijke 'kraut inslag'. 'Not To' was de eerste Wolf-single maar sluit nu de EP af.

Het album wordt 18 november live voorgesteld @Charlatan Gent . Vanwymeersch wordt live vergezeld door twee geweldige muzikanten: Stijn Vanmarsenille (Future Old People Are Wizards, Elefant) en Roeland Vandemoortele (Too Tangled, Rick de Leeuw). Recente concerten bewijzen dat ze een gouden trio zijn.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: