De beste kortfilm op Kortfilmfestival Leuven is voortaan rechtstreeks genomineerd voor de European Film Awards. Daarmee is Leuven de enige kortfilmcompetitie in de Benelux die selecteert voor de drie grootste filmprijzen: de Oscars, de BAFTA’s en nu dus de EFA’s.

De festivaljury in Leuven zal een winnaar kiezen uit de Europese en Vlaamse competities (zowel fictie, animatie als documentaire) en die maakt dan automatisch kans op een European Film Award. De jury van de EFA’s bestaat uit 3300 professionelen uit de Europese filmsector.

De genomineerde film zal bij de EFA’s bovendien deel uitmaken van het kortfilmprogramma 'Short Matters!', en zo op meer dan 30 Europese festivals spelen. Op deze manier bereiken de films meteen een groot internationaal publiek.

COMPETITIE VOOR KORTE DOCUMENTAIRES

Nieuw dit jaar -of eerder terug van weggeweest- is een competitie voor korte Vlaamse documentaires. In samenwerking met Italiaans kortfilmfestival La Guarimba, wordt de 'La Guarimba Award' uitgereikt aan de beste Vlaamse korte docu. De prijs heeft de vorm van een filmresidentie in Calabria, Zuid-Italië onder de naam 'CINECUNTI'. De winnaar krijgt 10 dagen accommodatie, eten en materiaal om ter plaatse een korte documentaire te ontwikkelen. Samen met enkele andere laureaten van de 'La Guarimba' award krijgt de Vlaamse winnaar een begeleider voor het hele project.

Je kan tot 15 september je Vlaamse korte documentaire in sturen. Meer info over welke films in aanmerking komen, vind je op FilmFreeway.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: