Bij zijn debuutalbum stond hij nog een beetje wankel en koos hij bijgevolg voor een leuke commerciële plaat die de weg moest effenen voor zijn muzikale carrière. Nauwelijks 2 jaar later staat Udo stevig in zijn schoenen en weet hij zeer goed wat hij wil. Geen alledaagse popdeuntjes of covers meer op zijn tweede album “Good Things Coming”. Integendeel, recht vooruit is de kortste weg naar succes en die weg heeft hij duidelijk gevonden. Na het grote succes van het album brengt Udo nu ook een limited edition uit van zijn album met 2 extra nummers.

De eerste single op het album “You Got A Good Thing Comin’” maakt al snel duidelijk dat hij een andere weg is ingeslagen. Hier en daar bevat het nummer nog wel wat popinvloeden, maar al snel wordt duidelijk dat hij zich niet heeft laten leiden door de commercie maar door zijn instinct. Een garantie op succes bleek ook achteraf, want de single heeft het meer dan uitstekend gedaan in de Belgische charts.

Alle pop overboord, en dan kunnen we naar de rest van het album luisteren. Udo werd al meermaals geprezen voor zijn “gouden” stem en dat blijkt niets overdreven. Zijn zwoele en warme stem wist ons meermaals te raken bij het beluisteren van “Good Things Coming”. De keuze voor het soulgenre was de enige goede kunnen we nu wel zeker zeggen. Samen met een uitmuntende blazerssectie en nog een aantal andere muzikanten hebben ze 15 leuke soulnummers in elkaar gestoken.

Neen, de X-factor winnaar wist duidelijk dat afwisseling een noodzaak is. Met “Didn’t I”, “Beautiful” en “I Am Back Again” krijgen we een aantal uptempo nummers die goed worden afgewisseld met enkele tedere ballades. Zo heeft het nummer “Memory of Us” de gevoelige snaar zeker niet gemist. “One Last Goobye” gaat nog een tikkeltje verder en is zonder meer verterend, waar Udo niet alleen de vocaal maar ook technisch alle registers opentrekt.

Een van de extra nummers “Man, I feel like a woman” zal vele mensen bekend in de oren klinken. Elke avond is deze geweldige sound ook te horen als soundtrack van Louis Louise, zeer toepasselijk als je het ons vraagt. Het andere extraatje “My Heart” ligt perfect in de lijn van het album. Een sexy soulsound zorgt voor de perfecte afsluiter van een steengoed album. Als je het ons vraagt het ideale geschenk voor onder de kerstboom te leggen.

Ook wij vonden dit het ideale kerstgeschenk. Als jij kans wil maken op deze krachtige CD, of nog op zoekt bent naar het ideale kerstgeschenk, is meespelen de boodschap. Als jij ons weet te zeggen met welk nummer Udo momenteel het mooie weer maakt in Louis Louise, ben jij misschien wel een van de gelukkigen.


Wedstrijdpagina

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: