Hun naam is nog niet vaak opgedoken in lijstjes met druk bezette artiesten en bands, maar Wim Leys & @fundum pieken weer deze zomer.

En ze doen het live, Wim Leys samen met zijn vier vaste muzikanten. Ze brengen ook dit jaar weer een mix van eigen nummers en meezingbare covers. Ook dit jaar verzorgen ze weer een reeks optredens tijdens ‘Vlaanderen Zingt’. Op 9 augustus staan ze voor het vierde achtereenvolgende jaar voor 30 à 40 000 mensen te spelen tijdens “Antwerpen Zingt”.

En ook Nederland blijft niet ongevoelig voor Wim Leys & @fundum. Komend weekend spelen ze in het hoge noorden (Leeuwarden) en daarna nog in ondermeer Goes, Haarlem en Enschede.

Sinds enige weken is er in Vlaanderen en Nederland ook een nieuwe single uit: “Leef nu je leven”. Na promo optredens voor ondermeer ATV, RTV, ROB, S Televisie enz…. groeit de belangstelling en airplay voor dit optimistische poppy deuntje dat werd geschreven door Bart Herman en Wim Claes dat je vanaf de eerste seconden een goed gevoel bezorgt.

Bij “Leef nu je leven” hoort ook een clip die werd opgenomen in het Antwerpse Centraal Station, en tijdens Antwerpen Zingt. Je kan ze op YouTube bekijken.

Wim Leys is in Vlaanderen geen onbekende. In 2001 scoorde hij één van de zomerhits met “Elk z’n eigen gang”, een Nederlandstalige versie van “The road to Mandalay” van Robbie Williams. Met zijn “Nederpop Band” speelde hij in tal van Vlaamse steden en op het eerste Amnesty International festival in Antwerpen. Wim was te zien en te horen in een heleboel nationale televisieprogramma’s (Hitkracht, Tien om te zien, de Notenclub, het Swingpaleis, Popkracht,….) Hij presenteerde ook een zondagnamiddag programma op Radio 2 en speelde in de musical “Glory Halleluja”. Hij nam met een nummer van de Nederlander Ruud Houweling ook deel aan de selecties voor het Eurovisiesongfestival.

Voor zijn debuutalbum “Zo gezegd zo gedaan” schreef niemand minder dan Xander de Buisonjé voor hem het nummer “Geef”. Vanaf 2006 ruilt Wim zijn Nederpop Band voor @fundum. Als tussendoortje nemen ze voor een aantal Gentse studentenclubs een cantusmedley op, maar het is de bedoeling in het Nederlands verder te gaan. Wim Leys & @fundum kiezen voor vrolijke poppy nummers met een groot meezingbaarheidsgehalte. Zo komen ze ook in contact met de organisatoren van “Vlaanderen zingt” wat leidt tot een leuke samenwerking.

Wim Leys & @fundum verzorgen het eerste deel van deze mega-meezing-happenings, eerst in Vlaanderen, maar vanaf 2008 ook in Nederland. Hun concert op “Antwerpen Zingt” voor 30 000 mensen wordt opgenomen en komt op het album “Voluit!” te staan.

Meer info & speeldata op www.wimleys.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: