© Youri Vanlommel

De organisatoren van het Willebroekse festival De Kanaalfeesten slepen Hadise (ESF 2009) voor de rechter omdat ze haar optreden op het laatste moment afzegde. Niet omdat ze ziek was, maar omdat ze liever op de Turkse televisie verscheen. Hadise's management hoopt nog om tot een vergelijk te komen. Het verhaal staat op de regiopagina's van Gazet van Antwerpen.

Schadeclaim tegen Hadise
De gemeente Willebroek was vorig jaar trots toen ze Hadise als hoofdact op de jaarlijkse Kanaalfeesten van eind juni mocht aankondigen. De Turks-Belgische zangeres was al gestrikt voor bekend raakte dat ze Turkije zou vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Maar enkele dagen voor het festival maakte Hadise de organisatoren van de Kanaalfeesten diets dat ze liever op de Turkse televisie verscheen in plaats van naar Willebroek af te zakken.

'TTT Artists chanteert ons'
"Ik heb nog geen enkel officieel document gezien waardoor Hadise onder haar contract met ons kan uitkomen", zegt Kanaalfeesten-organisator Guy De Maeseneer in Gazet van Antwerpen. "Bovendien hadden we de afspraak dat wanneer Hadise op een terechte manier zou afzeggen, ze dan nog eenzelfde optreden onder dezelfde voorwaarde moest vastleggen. Hoewel haar annulatie onterecht was, zijn wij altijd inschikkelijk gebleven. We waren bereid om alles te vergeten als ze een nieuw optreden in Willebroek zou doen. Ondertussen is het zo erg dat het artiestenbureau TTT Artists ons heeft gechanteerd: we mogen nooit nog een beroep doen op hun andere artiesten, waaronder The Magical Flying Thunderbirds en De Kreuners", aldus De Maeseneer. De organisatoren van de Kanaalfeesten willen nu dat de entourage van Hadise alle kosten, waaronder het geld voor het optreden van last-minutevervanger Eddy Wally, betaalt. Het zou gaan om een bedrag van meer dan 5000 euro.

'Hopen op vergelijk'
Volgens TTT-artists overdrijven de organisatoren van de Kanaalfeesten. "In hetzelfde weekend hebben we nog andere optredens afgezegd, in Genk en Herzele, en die mensen hebben daar niet moeilijk over gedaan. Wij chanteren de Kanaalfeesten niet en willen nog steeds met hen voortwerken", aldus zaakvoerder Bernard Van Schoorisse van TTT Artists.

Bron: Christof Willocx – www.eurosong.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: