Ongeveer een jaar geleden schreven bijna tweeduizend creatievelingen zich in voor de tweede reeks van De bedenkers. Vier voorrondes en twee ontwikkelingsrondes later blijven daarvan nog zes ideeën over. Hun bedenkers strijden op maandag 12 januari voor een van de felbegeerde finaleplaatsen in De bedenkers op Eén.

Vorige week plaatsten de bedenkers van de Drillmarker, het Whiplash Control System en de C’Rush zich voor de halve finale en vanavond raken ook de drie andere halve finalisten bekend. Het Papiermaatje, de Close 2 en het Bloesemwater verdienen volgens de vakjury zeker een plaatsje in de halve finale.

Zes sterke ideeën en zes trotse bedenkers nemen het op maandag 12 januari tegen elkaar op in de halve finale:

Michaël Schotte met het Whiplash Control System
Michael is een 37-jarige chiropractor uit Ieper die zijn nek uitsteekt om met een nieuwe hoofdsteun de whiplash de wereld uit te helpen.

Johan Larnout en Dirk Rouffaer met de Drillmarker
Johan Larnout uit Lint en Dirk Rouffaer uit Edegem hopen met hun Drillmarker het gat in de markt gevonden te hebben. Een boorpunt markeren was nog nooit zo simpel!

Inge Nietvelt met het Bloesemwater
Inge uit Boom wil de wereld mooier maken door bloesemextracten te mengen in water. Helend voor lichaam en geest!

Sonia Wyllinck met het Papiermaatje
Sonia Wyllinck uit schoten maakt het inbinden van oud papier wonderlijk eenvoudig met het Papiermaatje.

Dirk Rosiers, Nico Mattan en Gaspar Cornette met de Close 2
Drie mannen met Roeselare als thuisbasis werkten samen aan een fietswiel met een automatisch kliksysteem. Een wiel vervangen wordt vanaf nu kinderspel.

Stefaan Eeckeloo, Floris Provoost en Tim Verplanken met de C’Rush
Drie studenten uit Veldegem die graag een cocktail drinken, bedachten een ijsmal waarmee je in een handomdraai crushed ice maakt.

De stem van de kijker
In de finale van De bedenkers op maandag 19 januari is maar plaats voor vier bedenkers, dus dat betekent dat nog twee van bovenstaande ideeën in de halve finale van volgende week zullen sneuvelen. Elk van de juryleden mag één bedenker naar de finale sturen en de kijker thuis krijgt de kans om de vierde finalist te kiezen.

Welk idee willen de kijkers in de winkelrekken zien? Welk idee maakt een bedenker mogelijk 25 000 euro rijker? In de halve finale van maandag 12 januari beslist niet langer alleen de jury, maar ook de kijker daarover. Dit is uw afspraak … met de toekomst.

De halve finale van De bedenkers: op maandag 12 januari om 20.40 u. op Eén
De finale van De bedenkers op maandag 19 januari om 20.40 u. op Eén

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: