Velen voelen zich geroepen, slechts weinigen zijn uitverkoren en maar één verovert het felbegeerde kroontje. De 20 finalistes gooien hun looks, kennis en karakter in de strijd om de jury te overtuigen van hun body, mind en soul. Het wordt dan ook gespannen uitkijken naar de meest prestigieuze verkiezing van België, op 15 december live op VT4.

In aanloop naar deze show geven we de kijker in een vierdelige reeks een blik achter de schermen van deze verkiezing. 1500 Jongedames geloofden in hun kansen en schreven zich in om mee te dingen naar het meest begeerlijke kroontje van België. Een paar maanden geleden werden er in elke provincie voorrondes gehouden. Daarvan werden er 49 geselecteerd voor een opleiding tot Miss België. Zij zullen onder leiding van comitévoorzitser Darline Devos twee weken lang vertoeven in het exotische Egypte.

In El Gouna, Ocean View Resort van de Belgische hotelketen The Three Corners, een exclusief oord aan de Rode Zee, worden de meisjes getraind, gecoacht en gevormd door een team van experts en vroegere missen zoals Véronique De Kock, Joke Van de Velde, Ann Van Elsen, Virginie Claes en Sandra Joine...

Body, Mind & Soul
Het lessenpakket bestaat uit drie pijlers: “body, mind & soul”. In de eerste plaats werken de kandidates aan hun lichaamsbeheersing: in een mum van tijd leren de meisjes hoe te defileren op de catwalk en de kneepjes voor een geslaagde fotoshoot. In de ‘mind’-opleiding is perfecte tweetaligheid én kennis van eigen land het streefdoel en krijgen de dames les over de geschiedenis van België door wetstraatkenner en politiek journalist Pol Vandendriessche.

De ‘soul’-opleiding leert de kandidates meditatietechnieken en helpt hen stand te houden in de drukke dagen, weken en maanden die ze nog voor de boeg hebben. Af en toe is er ook tijd voor een ontspannende uitstap. De Rode Zee is de uitgesproken plek om te leren duiken, kiten, paardrijden, buikdansen en golfen. Maar de droom kan helaas niet blijven duren. Na 6 dagen wordt tijdens de nationale preselectie 20 meisjes verkozen die zullen meedingen voor de grote Miss België-finale. De andere meisjes moeten onverbiddelijk naar huis vertrekken.

Inhoud aflevering 1
De provinciale verkiezingen zijn achter de rug en de 49 overgebleven kandidates vertrekken naar El Gouna in Egypte, een exclusief oord aan de Rode Zee. Hier zullen de meisjes geschoold worden tot echte missen. En vanaf dag één ligt het lestempo heel hoog. Verkennende lessen Nederlands/Frans, een golfinitiatie, een inleiding in de Belgische staatsstructuur én een buikdansles, allemaal te verteren voor het avondeten. En tussendoor moeten ook de choreografieën voor de nationale preselectieshow ingeoefend worden. Om te achterhalen of de meisjes ook iets onthouden van al die lessen worden er ook testen ingelast. Al gebeurt dat bij voorkeur op een actieve manier met een spannende zoektocht door de binnenstad bi-jvoorbeeld. Virginie Claes zorgt dat alle meisjes in goede banen geleid worden.

VT4-missen op gala-avond Miss België 2008
Veronique De Kock zoekt de echte spotlights op en presenteert de volledige gala-avond. Ann Van Elsen haalt dan weer haar interviewtechnieken boven en vraagt de kandidates de pieren uit de neus. Goedele Liekens neemt plaats op haar vertrouwde stoel als jurylid En Ilse De Meulemeester schaaft de televisietechnieken van de dames bij in de hoop dat ze allemaal de liveshow zullen doorstaan.

Wie wordt Miss België 2008? Een vierdelige serie vanaf maandag 19 november om 20u35 op VT4.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: