Tom Van Bueren

Zachary Oberzan is filmmaker, regisseur, acteur en singer songwriter. Hij staat bekend voor experimenteel werk waarin hij steeds video betrekt.  In zijn hybriede film/theatervoorstellingen vermengt hij autobiografische feiten met scénes uit films, vaak actiefilms.

Opgesloten in een psychiatrische instelling na het nemen van een overdosis xanax, begon hij aan een lang , hard en experimenteel traject van herstel. Wat is het leven , en waarom zouden we dat leven leven. In dit theaterstuk gaat Zachary op zoek naar de atletische strijd tussen Liefde en Dood. Hunkerend naar een held om de weg te wijzen, zijn de geesten van Buddy Holly, Amelia Earhart, Bruce Lee, Serge Gainsbourg, en een hoop anderen aanwezig.

In het theater van Zachary Oberzan wordt persoonlijk tragiek overstegen door relativerende humor. Geen theater zonder de ander, en die andere bent u.

In Tell me love is real gaat Zachary samen met het publiek op zoek naar het antwoord op de vraag of liefde echt bestaat. Op zijn eigenwijze manier laat hij het publiek meeleven in zijn tragisch verhaal op zoek naar liefde. Ondanks de tragiek brengt hij dit heel luchtig waardoor we het verhaal toch in een aangename sfeer beleven. In zijn stuk betrekt hij ook het publiek , zo vraagt hij op een gegeven moment om met hem een duet te zingen waarin het publiek de vrouwelijke versie voor zich neemt. Deze zeer gênante positie van het publiek zorgt wel voor de nodige glimlachen op ieder zijn gezicht.

Ook al wist je soms niet zo goed wat er allemaal aan het gebeuren was of wat hij juist bedoelde, op het einde van het stuk had je toch het gevoel dat je wist waarover het stuk ging en op welke experimentele manier hij het had proberen brengen.

Een dikke pluim voor Zachary en zijn team om op zo een creatieve, ludieke manier zo een tragisch verhaal te vertellen. Dit theaterstuk is zeker een aanrader voor al diegene die van experimenteel theater houden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Zachary Oberzan
Datum: 
18 oktober 2013
Locatie: 
De singel, Antwerpen
Meer over