Met haar nieuwe single ‘Troostzoekers’ biedt Wende houvast aan mensen. De track is een samenwerking tussen Wende en Froukje. Wende: “Troostzoekers sluit naadloos aan op de huidige tijdgeest. Juist wanneer we ons overweldigd voelen, is het belangrijk dat we elkaar blijven opzoeken. En helpen. ‘Troostzoekers’ voelt als een soort melodieuze oproep tot verbinding.” Met deze boodschap trapt Wende de release vandaag af met een optreden in het Glazen Huis voor 3FM Serious Request. ‘Troostzoekers’ is te beluisteren via alle streamingdiensten en staat op het album ‘Sterrenlopen’.

‘Troostzoekers’ is geschreven door Lucas Rijneveld en geproduceerd door Wende en Jens van der Meij. De videoclip is vanaf nu te bekijken op YouTube – op de pagina van Wende - en is geregisseerd door Joosje Duk. Zij is onder andere bekend van de Netflix-serie ‘Happy Ending’ en de Videoland- serie ‘Máxima’. Joosje: “De clip voor Troostzoekers stelt de vraag: wat als zelfs voor een nieuwslezer het nieuws te overweldigend wordt? Troostzoekers is een nummer waar ik de afgelopen tijd telkens weer naar terugkeer als ik me uit het veld geslagen voel door het dagelijkse nieuws, dus het was voor mij een grote eer om deze gevoelens om te mogen zetten in iets hoopvols samen met de fantastische, vurige Wende en Froukje.”

Wende’s album 'Sterrenlopen', waar 'Troostzoekers' op staat, is in september uitgekomen en ontving zeer positieve reacties. Het bereikte de tweede plaats in de album charts. De eerste singlerelease van ‘Sterrenlopen’, 'Het Is Genoeg', eindigde op de zevende plaats in de 'Song van het Jaar'-ranglijst van 3voor12. Met haar gelijknamige clubtour ‘Sterrenlopen’ bezoekt Wende de grote popzalen van Nederland en België. Met succes, want de tour is op enkele tickets na vrijwel uitverkocht.

Luister HIER

Bekijk de video HIER

WENDE LIVE

  • 22/5, Handelsbeurs Gent
  • 23/5, Het Depot, Leuven

FROUKJE LIVE

  • 14/3, De Roma, Antwerpen - SOLD OUT
  • 24/3, AB, Brussel - SOLD OUT

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over