Weekendkaarten, inclusief kamperen, voor de 39ste editie van Pinkpop zijn uitverkocht en dat na vier dagen na de start van de voorverkoop. De vraag naar weekendkaarten was enorm en alle records zijn op dit vlak gebroken. Dit betekent echter niet dat Pinkpop 2008 is uitverkocht want er zijn nog voldoende dagkaarten (exclusief kamperen) verkrijgbaar. Helaas kan de organisatie niet meer weekendkaarten verkopen omdat er simpelweg niet voldoende kampeergelegenheid is in de buurt van het festivalterrein.

De meest gestelde vraag van dit moment is of men met een dagkaart toegang tot de festivalcampings kan krijgen. Dit is niet mogelijk voor welke dagkaart dan ook en ongeacht het aantal, ook al hebben sommige festivalgangers een slaapplaats te vergeven in hun tent. Het maximaal aantal beschikbare kampeerplaatsen is gebaseerd op jarenlange ervaring. Veel dagkaarthouders zoeken nu naar alternatieven zoals de reguliere campings, pensions of hotels in de omgeving. Ze kunnen hiervoor informatie inwinnen bij VVV Zuid Limburg, tel. 0900-9798 ( € 1 per gesprek ) of 043-6098500.

Volgende week hoopt de organisatie meer namen bekend te maken van het programma. Zoals bekend heeft Pinkpop 2008 al grote namen als Metallica, Foo Fighters, Race Against The Machine, Counting Crows, Queens of the Stone Age, Kaiser Chiefs, Editors, The Verve en Incubus op de affiche staan.

In totaal zullen ook dit jaar 39 acts op de drie podia staan en is het festivalterrein weer alle dagen volledig geopend. Het hoofdpodium op zuid, het 3FM-podium op noord en een gigantische tent op zuid. In de voorverkoop kost een dagkaart 69 euro en een weekendkaart inclusief kamperen 129 euro, doch beiden exclusief voorverkoopkosten. Dit jaar zijn er voor alle dagen losse entreekaarten beschikbaar. Pinkpop blijft een van de goedkoopste popfestivals in Europa.

Info website: www.pinkpop.nl

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: