TheColorGrey is het alias van Antwerpenaar Will Michiels (°1994) die zich sinds 2014 als MC, producer en songwriter op de kaart zet in de Belgische Urban-scene.

Na een collaboratie op de succesvolle Woodie Smalls-single ‘Night Slugs ft. Grey’, brengt TheColorGrey in 2016 de EP ‘Do The Right Thing’ uit die in hiphop-middens onder lof bedolven wordt. “Internationale Hip Hop van eigen bodem”. De single ‘Sins’ wordt opgepikt door o.a. Studio Brussel, 22Tracks en FM Brussel (Bruzz) en brengt TheColorGrey onder de aandacht van verschillende (major) labels in binnen- en buitenland. Op het music-discovery-platform 22tracks is ‘Sins’ wekenlang de meest ‘trending track in Brussels’.

TheColorGrey‘s Engelstalige rap valt op door de strakke flow in combinatie met smooth, laidback vibes, zelfgemaakte beats in een eigen productie. TheColorGrey rapt niet alleen met een flow waar de soul van afdruipt, maar zijn voortreffelijke en warme stem zuigt ook de aandacht naar zich toe.

CORNER VIBE RECORDS (aka Corner Vibes)

In juni 2016 richt TheColorGrey het urban music-label Corner Vibe Records (kort: Coners Vibes) op en verschijnt met Gates & Bridges een nieuwe song op TheColorGrey’s Soundcloud-kanaal. De track bevestigt al het goede van de EP ‘Do The Right Thing’ en brengt de toekomst van TheColorGrey én Corner Vibes in een stroomversnelling.

Op 20 juni 2016 sluit Corner Vibe Records een licentiedeal met het major label Warner Music Benelux. Dit laat TheColorGrey toe om met de financiële en promotionele steun van Warner Music niet enkel zichzelf als artiest en producer verder te ontwikkelen, maar ook ander jong talent onder zijn vleugels te nemen. Het wordt uitkijken naar nieuw werk vanaf het najaar 2016!

Live wordt TheColorGrey vertegenwoordigd door Greenhouse Talent voor de Benelux territoria. Tijdens liveoptredens wordt TheColorGrey versterkt met een gitarist en DJ. Je kan TheColorGrey op 7 augustus live aan het werk zien op de Elektropedia stage van de Lokerse Feesten en op 3 september op Laundry Day in Antwerpen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: