Sinds begin januari 2007 is Wannes Van de Velde geveld door Zona of Gordelroos. Om deze reden moest hij reeds een aantal concerten annuleren en kon hij op 13 februari l.l. de Zamu-award voor beste roots-cd niet zelf in ontvangst nemen. Hieronder vindt u een citaat dat hij toen liet voorlezen door een aantal van zijn muzikanten:

Vrienden, collega's, muzikanten,

De woorden 'ZAMU' en 'ZONA' verschillen klankmatig niet zoveel van elkaar. Dat zal wel weer toeval zijn, maar ge doet er toch goed aan, het toeval, al was het maar een beetje, te wantrouwen.

Daarom deze overweging: Is de zona, waarmee ik nu al bijna twee maanden zit opgescheept, en waar ik fameus door gekweld word, misschien jaloers dat er, ergens in België, een fenomeen kan gedijen waarvan de naam op de zijne lijkt, maar dat hem, de zona, nooit om zijn mening vraagt wanneer het eropaan komt prijzen uit te reiken? En heeft hij, geholpen door een beetje stress en de daarmee samengaande verlaagde weerstand (het is bijna zoals in oorlogstijd), de kans schoon gezien om mij, hoofdvogel in de categorie 'Roots', een loer te draaien?

Hoe dan ook: ik ben er niet bij vanavond. Ik moet mijn pijnen koesteren, en dat gaat altijd nog het beste in de beslotenheid van een vertrouwde omgeving. Thuis dus.
Maar ik verzeker u, vrienden, dat deze onderscheiding een welkome balsem betekent op voornoemde pijnen.

Jammer genoeg zetten deze 'pijnen' zich hardnekkig verder en is hij genoodzaakt ook de overige concerten van de tournee te annuleren. De meeste van de concerten zullen verplaatst worden naar het seizoen 2007-2008.

Wannes wil er alleszins nog de nadruk op leggen dat het hier een tijdelijk gezondheidsprobleem betreft dat zich iets langer manifesteert dan oorspronkelijk was voorspeld. Wij wensen Wannes dan ook een spoedig herstel toe.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: