Radio 2 Wandeldag zondag 26 september in Tervuren

Zondag 26 september verkent Radio 2 Tervuren. Ankerpunt van deze Wandeldag is het Koninklijk Museum voor Midden Afrika. Er zijn vier wandelingen langs de mooiste plekjes van Tervuren en deelgemeenten Moorsel en Duisburg. Op de markt van Tervuren is er voor de gelegenheid een streekproducten markt en een Ketnet-speelhoek.

De natuur in Tervuren is ronduit prachtig. Met het Zoni‘nwoud uiteraard, maar ook het arboretum, de vijvers in de Warande en de holle wegen in de deelgemeenten Moorsel en Duisburg. Voor wie het liefst van cultuur geniet, zijn hier enkele parels te ontdekken zoals ‘la nouvelle maison’ van architect Henry Van de Velde, de Sint-Katharinakerk van Duisburg met 14de eeuwse muurschilderingen en uiteraard ook het Koninklijk Museum voor Midden Afrika, waar deze wandeldag zijn ankerpunt heeft. Door de 50ste verjaardag van de onafhankelijkheid van Congo en de 100ste verjaardag van het museumgebouw staat dit museum dit jaar extra in de belangstelling. Met een Radio 2 Wandelpas is de toegang gratis voor de permanente collectie. Op het binnenplein van het Afrika Museum zijn er verschillende workshops.

De Wandelingen
Er zijn vier verschillende wandelingen die in lengte vari‘ren van 6 tot 21 kilometer: Warandewandeling (6 kilometer), Cottagewandeling (8 kilometer), Koninklijke wandeling (16 kilometer) en de Holle wegenwandeling (21 kilometer). De kortste wandeling is bovendien rolstoel en kinderwagen vriendelijk. Vertrekken kan vanaf 8 uur 's morgens. De wandeldag wordt afgesloten om 18 uur. Meer over de wandelingen, inclusief een beschrijving van het traject vind je op radio2.be.

Alternatieve Parkeergelegenheid
Er zijn weinig parkeerplaatsen aan het Afrika Museum. Radio 2 zorgt voor shuttle diensten van de Parking IKEA Zaventem en de parking Carrefour in Kraainem naar de vertrekplaats in Tervuren.

Viva Vlaanderen
Viva Vlaanderen zendt uit vanuit de mobiele radiostudio aan het Afrika Museum. Udo komt zijn nieuwe album “Barrières” voorstellen en zingt live met een pianist. Guy Swinnen komt ook langs – met gitaar- en vertelt over zijn programma “1960”, dat hij samen met Bea Van Der Maat vanaf 30 september brengt.

Radio 2 Wandeldag op zondag 26 september in Tervuren
Viva Vlaanderen live op de Wandeldag van 13 tot 16 uur op Radio 2

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: