Diane De Leu

In een bijna uitverkochte zaal, met een gemengd publiek van zowel ‘jeugdigen’ als ‘ouderen’, keek men vol spanning uit naar de start voor wat een mooie avond zou worden. De verwachtingen stonden hoog gespannen na de positieve kritieken die ze met deze tournee al mocht oogsten. Het mag gezegd : de verwachtingen werden mooi ingelost; en eerlijk gezegd : we hadden ook niet anders verwacht. 

Rond kwart na acht, tussen rode lichtzuilen weerklonken de geluiden van het eerste nummer ‘Amour Profond’.  De diva van dienst, Axelle Red, bracht vooral liedjes uit haar nieuwe album ‘Rouge Ardent’ aangevuld met een mooie selectie van oudere songs (à Tâtons, Elle danse seul, Sensualité, …). De songs werden door middel van kleine anekdotes naadloos aan elkaar gepraat, waardoor ze voortdurend de interactiviteit met het publiek in stand wist te houden. Het concert ademde één en al sensualiteit uit, met liedjes doordrongen van de Franse Soul die haar zo kenmerkt.

Speciaal voor de bisnummers had de roodharige zangeres een strakzittend zwart jurkje aangetrokken. Ze zal gedacht hebben : ‘Save the best for last’, want als slotsong kregen we het topnummer ‘Rouge Ardent’ uit het gelijknamige album.

Ik ben ervan overtuigd dat er na deze avond, voor zover men dit nog niet reeds deed, menig aanwezigen geneigd zullen zijn zich het album aan te schaffen. Ons exemplaar staat al een poosje te blinken in onze iTunes-bibliotheek’. Met andere woorden het was een geslaagde avond, een echte aanrader.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over