Quiz me quick krijgt speciale vermelding

De VRT is vanmiddag in de prijzen gevallen op de Prix Italia in Turijn. Met het webplatform De vragende partij kaapte VRT Nieuws er de hoofdprijs weg in de categorie ‘Interactieve website gelinkt aan een radio- of tv-programma’. De Eén-reeks Quiz me quick kreeg een speciale vermelding in de categorie Drama.

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 pakte VRT Nieuws uit met De vragende partij, een participatief platform waarop de burger zelf beleidsvoorstellen kon formuleren, er steun voor kon zoeken en die voorstellen zo op de politieke agenda van zijn of haar kon gemeente zetten. Dat platform heeft vandaag de eerste prijs weggekaapt op de Prix Italia, in de categorie ‘Interactieve website gelinkt aan een radio- of tv-programma’.

De vragende partij is het resultaat van een samenwerking tussen VRT Nieuws, de afdeling Digitale Media van de VRT en het digitale communicatiebureau Prophets. Het platform, dat half juni 2012 gelanceerd werd, was een groot succes:

De website van De vragende partij is 897.924 keer bezocht en 11.981 bezoekers hebben een voorstel ingediend. Die voorstellen werden 33.377 keer becommentarieerd en kregen 141.599 steunbetuigingen. Op één na hebben alle 327 steden en gemeenten deelgenomen. 80 procent van alle politici heeft zich op de website geregistreerd om in dialoog te treden met de kiezers. Zij zorgden samen voor 3.799 politieke antwoorden en 3.245 politieke antwoorden. Het platform verwelkomde 252.172 unieke bezoekers, die het platform in totaal 897.924 keer bezochten, goed voor 3.076.982 bezochte pagina’s.

Speciale vermelding voor Quiz me quick

De Eén-reeks Quiz me quick greep net naast de prijzen, maar kreeg wel een eervolle vermelding in de categorie Drama.

Binnenkort ook Prix Europa

Zowel De vragende partij als Quiz me quick zijn ook genomineerd voor de Prix Europa, die op 25 oktober wordt uitgereikt in Berlijn. Verder zijn van de VRT ook twee tv-programma’s en twee radioprogramma’s genomineerd: Beroepen zonder grenzen, Panorama: De gestoorde procedure, Bonnie en Dahlia: Stilstaan bij de dingen en Cher Claude.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: