In 2010 bestaat Vorst Nationaal 40 jaar. In die 40 jaar kreeg de concerttempel naam en faam in binnen- en buitenland. Dat is te danken aan de resem internationale vedetten die Vorst Nationaal mocht ontvangen zoals Prince, U2 en The Rolling Stones,… . Maar ook Belgisch talent met internationale allure zoals Axelle Red, Deus en Hooverphonic spelen er graag thuis. Vorst Nationaal heeft ruim 4000 concerten met ruim 15 mijoen bezoekers op haar palmares staan. De kracht van deze mythische rocktempel? 8000 bezoekers kunnen ontvangen en toch de sfeer van kleinschaligheid en gezelligheid blijven behouden.

Vorst Nationaal zorgde de afgelopen decennia voor plezier en vertier, emotie en commotie. Dit jaar lappen we er dat extra ‘schepje’ amusement bij. We noteren: drie spetterende party’s met een onwaarschijnlijke line-up, een nieuw en oogverblindend decor en … “MTV’s Most Wanted” en “Simply Sexy” Ray Cokes die de kaarsjes uitblaast en de taartjes uitdeelt. Hiep hiep hoera!
 
“We want more”
Menig bezoeker heeft een concert  afgesloten met de slagzin “we want more!” Vanaf 1 oktober 2010 zal deze kreet een synoniem zijn voor  ‘een onvergetelijke party’.  Vorst Nationaal zal omwille van haar 40-jarig bestaan, een nieuw party-concept in het leven roepen. Het draagt de naam ‘We Want More’, verwijzend naar “we willen écht nog meer” en het staat garant voor een ultiem feestweekend, topambiance en een state-of-the-art line-up. 

Op 1 en 2 oktober 2010 zal het eerste ‘We Want More – feest’ doorgaan.  Deze kick off party krijgt de naam ‘We want more, more summer’.  De Franse dj Bob Sinclar prijkt niet voor niets bovenaan de affiche. Hij zal zorgen voor een zomerse bries onder het dak van Vorst Nationaal. Achter de draaitafels ook Belgisch talent zoals de flamboyante Brusselaar Cosy Mozzy. De volledige line-up wordt bekendgemaakt via de website www.wewantmore.be.
 
Iconen
De namen die sinds 1970 op de affiches van Vorst Nationaal prijken zijn om te duizelen. Met artiesten als  Prince, James Brown en Frank Sinatra mogen we zonder schroom van ‘iconen’ spreken. En omdat we nu niet onder kunnen doen, zocht Vorst Nationaal voor haar 40ste verjaardag naar een ongeremd feestvarken gepokt en gemazeld in de muziekwereld. En zo zocht en vond Vorst Nationaal veejay Ray Cokes. Ray blaast de kaarsjes uit, verdeelt de taart en zorgt voor allerlei ander smeuïgs tijdens de 3 ‘We want more party’s’.
 
Nieuw
In 1995 werd Vorst Nationaal al eens stevig onder handen genomen. De gevel werd gerenoveerd, de inkom werd uitgebreid en de concertzaal vergroot dankzij de komst van een extra balkon. Zo werd het aantal zitplaatsen uitgebreid van 5.500 tot 8.000. Licht- en geluidseffecten werden geoptimaliseerd. Er kwam een podium dat verstelbaar is in de hoogte en de breedte. Wereldsterren konden op die manier met de gepaste grandeur Vorst Nationaal binnenwandelen. Dit jaar worden onder meer de  vip-loges en de bars in een nieuw jasje gestoken.
 
Tijdens de ‘We Want More – party’s’ zullen we ook een mooi stukje geschiedenis tonen: Vorst Nationaals eigen organisch tot stand gekomen ‘wall of fame’. Na hun optredens lieten de artiesten een persoonlijke boodschap achter op de muur en zo kwam een heuse graffitimuur tot stand. Deze is nu voor de eerste keer toegankelijk voor het grote publiek.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: