Enorme prijsverschillen tussen België, Nederland en Duitsland

Wie zich goed informeert en vooraf goed de prijzen vergelijkt, betaalt voor sommige producten in Duitsland en Nederland slechts de helft van wat hij in België zou betalen. Dat ontdekken Jan Van Looveren en Britt Van Marsenille in de derde aflevering van Voor hetzelfde geld, op woensdag 9 april.

Duitsers betalen niet graag veel, behalve voor hun auto's

De twee presentatoren trokken in opdracht van hun collega Thomas Vanderveken de grens over en kochten er elk drie producten. Ze betaalden daarvoor soms maar de helft van de prijs van identieke producten in België. Marketingexpert Gino Van Ossel, die in de reportage samen met Thomas Vanderveken live de zoektocht van Jan en Britt volgt, verklaart dit verschil door de ‘discountisering’ van de Duitse en Nederlandse markt.

Namaak verkopen mag niet, namaak komen wel

Daarnaast zoekt Jan Van Looveren uit waar het grote prijsverschil vandaan komt als je online designmeubelen koopt. Hij bestelde vier exemplaren van de bekende Eames Plastic Side Chair DSR: een officiële heruitgave en drie goedkopere namaakversies.

Voor het antwoord op zijn vraag over het prijsverschil gaat hij langs bij designspecialisten, materiaaldeskundigen en zelfs advocaten.

Spaarboekje is op dit moment de beste belegging zonder risico

En verder wil Thomas Vanderveken uitvissen wat hij moet doen met zijn spaargeld. Welke spaarformule geeft hem zekerheid en toch een beetje opbrengst? Hij verdiept zich in kasbons, termijnrekeningen, obligaties en alle mogelijke spaarverzekeringen en komt tot een opmerkelijke conclusie: het gewone spaarboekje is nog altijd de beste belegging zonder risico!

Voor hetzelfde geld: op woensdag om 20.40 u. op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: