Charlotte Dupont

Twee jaar was het geleden dat de meisjes van Little Mix in België hadden opgetreden. Op 2 juni 2017 stonden ze in een uitverkochte Lotto Arena, en ook nu stonden ze weer in een stampvol Sportpaleis. Jesy Nelson, Jade Thirwall, Leigh-Anne Pinnock en Perrie Edwards. Kom maar van uit je grot als je hun namen inmiddels nog niet kent, want het zijn de meest empowering artiesten van deze generatie.

Afdalend op een platform met vuur langs het podium werd het concert spectaculair ingezet. Openen deden ze de LM5 Tour om 20u33 met het nummer ‘Salute’. “Ladies all across the world, listen up, we're looking for recruits” - iedereen zong het luidkeels mee, en niet alleen omdat het zo’n aanstekelijk liedje is, maar ook (en vooral) omwille van de betekenis. Little Mix komt namelijk heel uitgesproken op voor vrouwelijke onafhankelijkheid. Als volbloed feministen gaan ze dan ook in tegen alle haters die beweren dat de meisjes te schaars gekleed optreden en geen waardige rolmodellen zijn. Daarin worden ze voor honderd procent gesteund door hun fans, die geen seconde lieten voorbij gaan zonder te juichen. Naast feminisme steunt Little Mix ook openlijk de LGBTQ gemeenschap, wat ze benadrukten met een kleurrijk confettikanon. Dezelfde steun kregen ze ook terug van hun publiek; plots gingen massaal veel papieren hartjes in de lucht, een gebaar dat de meisjes enorm waardeerden.

Wat de performance zelf betreft, kwamen de zangeressen volledig tegemoet aan de verwachtingen die je hebt na het kijken van hun videoclips. De engelachtige noten van Jade, de straffe uithalen van Perrie, een kei strakke choreografie, en aan billengeschud geen gebrek. De interactie die ze hadden met het publiek maakte het concert des te intiemer. “Who feels like nobody can bring them down?”, riep Jesy. Een oorverdovend gejuich, zowel als antwoord op haar vraag, als voor Jesy zelf. De blondine is namelijk als ‘de volslanke van de groep’ al vaak het doelwit geweest van kritiek en haat, en daar komt ze de laatste tijd heel open voor uit. Met hun videoclip ‘Strip’, waarin de meisjes uit de kleren gaan om body positivity te promoten, maken ze hier een einde aan. Samenvatting: het publiek vond Little Mix geweldig, dat mocht wel blijken uit het minuten durende geapplaudisseer aan het einde van de show.

En evenzeer houdt Little Mix van België. “I had a crepe with Belgium chocolate, and I thought it was delicious. And guess what. I ate four of them!” riep Perrie. Met de woorden “We love you, Antwerp!” verdwenen de meisjes om 22u07 op een platform weer onder het podium.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Little Mix
Datum: 
27/09/2019
Locatie: 
Sportpaleis, Antwerpen
Meer over