The Voice van Vlaanderen leeft duidelijk nog steeds in Vlaanderen: de eerste aflevering werd ondertussen door 1,26 miljoen Vlamingen bekeken (1,06 mio - afl. vrijdag, live+4 & 200.000 - herh. op dinsdag, live+VOSDAL). Dat leverde een marktaandeel van 50,1% op (afl. vrijdag, VVA 18-54). Ook online leeft The Voice: via de sociale kanalen Facebook en Twitter waren er bijna 12.000 interacties, er hebben bijna 35.000 mensen meegespeeld met de Thuiscoach app - die voortaan opgenomen is in de VTM app - en er waren meer dan 300.000 video views.

Nu vrijdag 14 februari 2014 gaan de vier coaches Axelle Red, Bent Van Looy, Koen Wauters en Regi opnieuw op zoek naar unieke zangtalenten om hun team te vervoegen. Zo is de 20-jarige Arbër uit Brugge één van de 12 kandidaten die vandaag hun kans wagen. Arbër steekt alvast hoog in met zijn nummerkeuze en gaat voor ‘Papaoutai’ van de met 8 bekroonde MIA’s Stromae: “Ik heb voor dit nummer gekozen omdat het een gewaagd nummer is, het is Franstalig en ik wou graag iets nieuws proberen. Ik wil dan ook een risico nemen voor The Voice.” Zal zijn nummerkeuze de coaches overtuigen?

De coaches krijgen deze week ook een duo over de vloer: Koen en Jo, een 22-jarige tweeling uit Genk, doen vandaag samen auditie. In het weekend werken de broers als vrijwilligers in het stadion van Racing Genk, waar ze in het midden van de Cristal Arena verrast werden met een uitnodiging voor The Voice. De broers hebben gekozen voor ‘I Won’t Give Up’ van Jason Mraz en Jo hoopt dat het in hun voordeel zal spelen dat ze met twee zijn: “Ik denk dat het ons allersterkte punt is dat we een tweeling zijn en dat onze stemmen samen mooi klinken. Misschien is dat wel genetisch bepaald (lacht).” Net voor ze de auditiedeur binnengaan, is Koen blij dat hij zijn zenuwen met Jo kan delen: “Ik ben zo zenuwachtig. Als ik nu alleen zou zijn, zou ik echt kapot gaan van de zenuwen”.

Voor de 18-jarige Seppe uit Deurne is zijn auditie voor The Voice zijn eerste officiële tv-optreden. Het is vooral op aanraden van zijn ouders en zijn zussen dat hij meedoet. Seppe begint alvast zelfzeker aan het Voice-avontuur: “Moest ik de Voice niet willen winnen, dan zou ik ook niet meedoen. Mijn droom om zanger te worden is echt heel groot. Als je ziet dat artiesten van 0 naar alles kunnen gaan, dan hoop ik dat ik dat zelf ook ga kunnen meemaken”. Seppe brengt ‘Let Her Go’ van Passenger.

Zonder het te weten, krijgen de coaches vandaag ook een mama en dochter te horen. De 20-jarige Emma en de 50-jarige Belinda uit Sint-Martens-Lennik doen hun auditie wel apart. Mama Belinda ziet haar dochter zeker niet als concurrentie: “Wij beschouwen elkaar zeker niet als concurrenten. Alé, ik mijn dochter toch zeker niet (lacht). Ik denk wel dat Emma heel wat van mijn genen heeft geërfd, als ik haar bezig zie is ze precies een mini-Belinda”. Emma vindt het alvast heel spannend om hier samen met haar mama te staan: “Ik word daar eigenlijk nog meer zenuwachtig van, omdat ik zowel voor mij als voor haar zenuwen heb. Het maakt het alleen maar erger precies (lacht)”. Emma is als eerste aan de beurt en probeert met een fragiele versie van ‘You’re The One That I Want’ de coaches duidelijk te maken dat ze klaar is voor een verder Voice-avontuur. Belinda gaat dan weer voor een klassieker met ‘Roxanne’ van The Police.

Tijdens deze tweede Blind Auditions kan de kijker zich ook opnieuw helemaal inleven als coach dankzij een Blind Blind Audition van een 18-jarige kandidaat die 'The Man Who Can't Be Moved' van The Script brengt. De 20-jarige Jamilla uit Stabroek waagt dan weer haar kans met ‘Cry Me A River’ van Justin Timberlake, de 19-jarige Lisa uit Diest probeert het met ‘Impossible’ van James Arthur en de 25-jarige Jelena uit Leuven zingt ‘For Once In My Life’ van Vonda Shepard. De 28-jarige Sarah uit Vlamertinge kiest voor ‘Many Shades of Black’ van The Raconteurs, de 18-jarige Christina uit Antwerpen doet haar ding met ‘Is This Love’ van Bob Marley en de 55-jarige Roberto uit Middelkerke zingt ‘Space Oddity’ van David Bowie.

The Voice van Vlaanderen elke vrijdag om 20.35 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: